Η επιστήμη μίλησε: Γυναίκες vs Άντρες. Ποιος ξεπερνάει πιο γρήγορα έναν χωρισμό;

783
Γυναίκες vs Άντρες: Ποιος ξεπερνάει πιο γρήγορα έναν χωρισμό;

Ένας χωρισμός από όποια πλευρά κι αν έρχεται, όποιος και να τον έχει προκαλέσει πάντα είναι άσχημος και πάντα πονάει.

Και πολλές φορές πονάει πολύ, εκτός και αν ήταν μία κοινή απόφαση και κάτι που χρειαζόσασταν σαν ζευγάρι, οπότε γίνεται κάπως πιο light.

Εμείς από τη φύση μας ως γυναίκες είμαστε πάντα οι πιο συναισθηματικές που σημαίνει ότι ίσως επηρεαστούμε παραπάνω από το έτερον ήμισυ που θα το πάρει πιο χαλαρά. Είναι όμως πάντα έτσι τα πράγματα; Και αν ναι, ποιος από τους δύο πονάει περισσότερο και θέλει χρόνο για να το ξεπεράσει;

Πριν από λίγο καιρό έγινε μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο Binghamton και το University College του Λονδίνου, η οποία ρώτησε 5,705 συμμετέχοντες από 96 χώρες να ψάξουν βαθειά μέσα στις αναμνήσεις τους και να βρουν τον τελευταίο τους χωρισμό. Στη συνέχεια τους ζήτησαν να αξιολογήσουν σε κλίμακα από το 0 (καθόλου) ως το 10 (πολύ χάλια) να αξιολογήσουν τον συναισθηματικό και σωματικό πόνο που τους άφησε ο χωρισμός.

Οι γυναίκες φυσικά έτειναν να νιώθουν πιο δυνατά τις επιδράσεις του χωρισμού. Πιο συγκεκριμένα το μέσο όρο αξιολόγησε τον συναισθηματικό πόνο με 6.84 στα 10 και τον σωματικό με 4.21. Οι άντρες από την άλλη έδωσαν 6.58 στον συναισθηματικό πόνο και 3.75 στον σωματικό.

Όπως αντιλαμβάνεσαι λοιπόν και οι δύο πλευρές βιώνουν δύσκολα έναν χωρισμό με το γυναικείο φύλο να κερδίζει στα σημεία στον συναισθηματικό τομέα.

Δεν είναι καλύτερο όμως να δακρύζεις από αγάπη, αντί από πόνο;

4e61c7bf5fb2110501668f2cd49f999c

 

Πηγή