Οι 6 ασκήσεις που μπορούν να μεταμορφώσουν το σώμα σας

509
exercise-work-out-6-best

Πρόγραμμα γυμναστικής όπως το προτείνει η διάσημη trainer Rose Wetzel.

Κάντε τις ασκήσεις δύο φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον ένα μήνα. Πριν ξεκινήσετε, ζεσταθείτε με χαλαρό τζόκινγκ για 10 λεπτά. Κάντε κάθε άσκηση μία φορά και αμέσως μετά τρέξτε γρήγορα γύρω στα 400 μέτρα.
Πρέπει επίσης να τρέχετε για τουλάχιστον 45 λεπτά, σε χαλαρό ρυθμό, μία φορά την εβδομάδα.

Οι ασκήσεις:
1. Πάνω/Κάτω

Σταθείτε με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων. Σκύψτε τοποθετώντας τα χέρια στο έδαφος μπροστά σας. Πηδήξτε, τεντώνοντας πίσω τα πόδια πάνω στο στρώμα. Κάνετε ένα push-up. Πηδήξτε, φέρνοντας τα πόδια προς τα εμπρός και στη συνέχεια, πηδήξτε κατ ‘ευθείαν επάνω. Συνεχίστε για 30 δευτερόλεπτα.

2. Μπρούμυτα 

Ξαπλώστε μπρούμυτα και χρησιμοποιείστε τους αγκώνες, τα ισχία και τα δάχτυλα των ποδιών σας για να έρθετε προς τα εμπρός. Συνεχίστε για 30 δευτερόλεπτα.

3. Push-Up με βάρη

Ξεκινήστε ξαπλωμένη σε ένα στρώμα με τα δάχτυλα των ποδιών σε ένα ανθεκτικό βήμα ή μία καρέκλα και τα χέρια στο έδαφος, τελείως τεντωμένα. Κάντε push-ups, κρατώντας τους αγκώνες σας κοντά στο σώμα. Συνεχίστε για 30 δευτερόλεπτα.

4. Hop 

Τοποθετήστε πέντε κώνους (ή άλλα σημάδια) κατά μήκος μιας ευθείας γραμμής με κενό 30 περίπου εκατοστών. Σταθείτε στο ένα άκρο της γραμμής με τα πόδια ενωμένα, τα χέρια στο πλάι. Κρατήστε τα πόδια ενωμένα, όσο πηδάτε από κώνο σε κώνο. Συνεχίστε για 30 δευτερόλεπτα.

5. Μπάλα

Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών, κρατώντας μια μπάλα 5 περίπου κιλών στη μέση, και την αριστερή σας πλευρά να απέχει από έναν τοίχο 60 με 120 εκατοστά. Γυρίστε και ρίξτε την μπάλα στο τοίχο. Πιάστε την όταν γυρίσει πίσω. Συνεχίστε για 15 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια αλλάξτε πλευρά.

6. Step-Up 
Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών έτσι ώστε να απέχουν περίπου 12 εκατοστά από ένα ανθεκτικό πάγκο, βήμα ή καρέκλα. Πατήστε το βήμα με το αριστερό πόδι, σηκώνοντας το δεξί πόδι και οδηγώντας το γόνατο προς το στήθος. Κάνετε 15 επαναλήψεις. Εναλλάξτε πλευρές. Επαναλάβετε.
Κάντε το πιο δύσκολο: Κρατήστε βαράκια 2-5 κιλών.
Πηγή: marieclaire