Η ώρα της συμβίωσης -Αυτά που πρέπει να ξεκαθαρίσεις από πριν

392
Η ώρα της συμβίωσης -Αυτά που πρέπει να ξεκαθαρίσεις από πριν

Οι μακροχρόνιες σχέσεις καταλήγουν συχνά στο πρώτο βήμα της κοινής ζωής, που είναι  η συγκατοίκηση.

Αισθάνεσαι όμως πραγματικά έτοιμη να ακολουθήσεις μια νέα πορεία;

Πολλά ζευγάρια αποφασίζουν να συζήσουν όμως διαπιστώνουν τελικά πως τα νεύρα, οι τσακωμοί, οι διαφωνίες εκδηλώνονται ακόμα πιο έντονα.

Πριν το μεγάλο βήμα σε απογοητεύσει, δες όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις:

Προσωπική ζωή

Η συμβίωση δεν σημαίνει απαραίτητα και το τέλος της προσωπικής σου ζωής. Βάλε τα όρια σου από την αρχή και ξεκαθάρισε το χρόνο που χρειάζεσαι για τις δικές σου ανάγκες είτε αυτές αφορούν σε κάποια επαγγελματική υποχρέωση είτε σε προσωπική ευχαρίστηση.

Καλοί λογαριασμοί

Λένε πως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, για αυτό φρόντισε από την αρχή να συμφωνήσεις με το σύντροφό σου για τον τρόπο που θα καλύπτονται έξοδα της κοινής σας στέγης.

Καθαριότητα

Είναι σίγουρα η μισή αρχοντιά, αλλά και το Α και το Ω στην ομαλή εξέλιξη της σχέσης σας, αφού αν δεν υπάρχει κατανόηση και αλληλοβοήθεια σε αυτό το θέμα, το βάρος πέφτει όλο επάνω σου και το αποτέλεσμα είναι να νιώθεις πνιγμένη. Το μυστικό είναι η οργάνωση ακόμα και με αυτοσχέδιο εβδομαδιαίο πλάνο.

Το μέλλον

Σου προτείνουμε να σκεφτείς καλά και τους λόγους που σε ωθούν στην συγκατοίκηση. Είναι οικονομικοί ή είναι γιατί πραγματικά ονειρεύεσαι το κοινό σας μέλλον; Θέλεις να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας σύντομα; Αν απαντηθούν οι ερωτήσεις αυτές, τότε μπορείς να προχωρήσεις.

 

Διαβάστε επίσης: Η Επιστήμη Μίλησε: Δείτε γιατί οι Έξυπνοι άνθρωποι Ερωτεύονται ΠΙΟ δύσκολα από τους υπόλοιπους και θα εκπλαγείτε!

 

Πηγή