Η αντίδραση μας στην εκλογή Τραμπ και τι γράφτηκε στα ελληνικά social media.

380

Οι πολυαναμενόμενες  εκλογές έγιναν αλλά το αποτέλεσμα τους  δεν ήταν εξίσου αναμενόμενο.

Η εκλογή Τραμπ ομολογώ ότι όλους μας σόκαρε! Γιατί άραγε συνέβη αυτό;

Η απάντηση είναι μία: ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό.  Το παράξενο είναι οι αντίδραση μας όπως διαφάνηκε στα ελληνικά social media . Αρκετοί έσπευσαν να γράψουν την γνώμη, να πανηγυρίσουν, να διαμαρτυρηθούν,  να χλευάσουν και όχι μόνο τους πολιτικούς αλλά και τους ίδιους  τους ψηφοφόρους.

Το θέμα, μάλλον, που θα έπρεπε να μας ανησυχεί είναι ότι  μέσα από αυτή την αντίδραση προκύπτει ένα μόνο συμπέρασμα.  Είμαστε η χώρα με την ασθενέστερη μνήμη. Ξεχάσαμε τις δίκες μας  ψεύτικες δημοσκόπησεις , ξεχάσαμε τους δικούς μας επωνύμους,  βλέπε Ρουβα, να βγαίνουν και να τάσσονται αβίαστα υπέρ του τάδε και του δείνα πολιτικού  ή υπέρ του Ναι η του Όχι στο δημοψήφισμα κλπ.

Υπήρξαν πολλές φόρες στη ζωή του Έλληνα που χρειάστηκε να ψηφίσει, όχι το καλύτερο, αλλά το λιγότερο κακό!  Πόσο στενάχωρο! Παρόλα αυτά όμως μετά από κάποιους μήνες απλά το προσπερνάμε και γινόμαστε ειδήμονες της πολιτικής για ακόμα μία φορά. Κρίνουμε, δικάζουμε και καταδικάζουμε ψηφοφόρους που ζουν το ίδιο έργο που ζούμε και μεις από τη μεταπολίτευση. Πολλοί από  αυτούς του ψηφοφόρους  τους οποίους κρίνουμε ψηφίσαν τον έναν υποψήφιο για να μη βγει ο άλλος! Κρίνοντας ποιος είναι ο λιγότερος διεφθαρμένος.  Πόσο οικείο όλο αυτό αν το σκεφτείς λίγο καλύτερα, ειδικά για μας τους Έλληνες;

Αποτέλεσμα εικόνας για HILLARY VS TRUMP

 

Σημασία λοιπόν πλέον  δεν έχει να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, σημασία έχει να αλλάξει η νοοτροπία μας. Αν καταφέρουμε να  αλλάξουμε το τρόπο που σκεφτόμαστε και να δούμε τα πράγματα λίγο πιο καθαρά. Αν πάψουμε να τα γνωρίζουμε όλα και αρχίσουμε να το ψάχνουμε λίγο παραπάνω πριν εκφράσουμε μια γνώμη μας τόσο απροκάλυπτα απέναντι σε συνανθρώπους μας ακόμα και με βωμολοχίες ίσως καταφέρουμε να αλλάξουμε και το πολιτικό σκηνικό. Οι πολιτικοί άλλωστε είναι ο καθρέφτης  μια χώρας. Αντικατοπτρίζουν τη νοοτροπία της .

Αποτέλεσμα εικόνας για HILLARY VS TRUMP

Το σημαντικό πλέον είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, να μην τα επαναλαμβάνουμε και να μην τα ξεχνάμε. Η ιστορία μας βοηθάει πολύ σε αυτό. Εφόσον λοιπόν μιλάμε για ιστορία καλό θα ήταν να θυμηθούμε τα λόγια ενός Έλληνα  που γνώριζε πολλά αλλά δεν το γνώριζε:

“ἕν οἶδα, ὅτι οὐδέν οἶδα

Σωκράτης (4 Ιουνίου 470 π.Χ – 399 π.Χ)”

Διαβάστε επίσης: 14 celebrities που είχαν πει ότι θα φύγουν από τη χώρα αν εκλεγεί ο Τραμπ (εικόνες)