Γυαλιά με κίτρινους φακούς: Το απροσδόκητο trend που έχει κατακτήσει το streetwear

180
timeforcoffeeglasses

Είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο διαδεδομένα trends στο street fashion αυτή τη στιγμή. Εσυ θα φορούσες γυαλιά με κίτρινους φακούς;

Όσο κι αν σου κάνει εντύπωση, ναι, τα γυαλιά με κίτρινους φακούς είναι η νέα τάση που έχει κατακτήσει τους δρόμους. Ειδικότερα εκείνα σε στιλ aviator είναι αυτά που είναι πιο δημοφιλή. Το ξέρουμε, μπορεί να σου θυμίζουν Έλληνες σταρ της βιντεοκασέτας των 80s’, ωστόσο αξίζει να το ξανασκεφτείς και να τους δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία, καθώς αποτελούν το πιο περιζήτητο χρώμα φακών για influencers και celebrities.

Εκτός από τo γεγονός ότι φορώντας τα θα είσαι απευθείας αβίαστα cool, τα γυαλιά ηλίου με κίτρινους φακούς έχουν και πρακτική χρήση. Οι κίτρινοι φακοί έχουν ιδιότητες ενίσχυσης του χρώματος που φωτίζουν τις λεπτομέρειες και το χρώμα σε συννεφιασμένες ημέρες, ενώ πολλά από αυτά είναι γυαλιά βραδινής οράσεως ιδανικά για οδήγηση, έτσι θα μπορούσες να δώσεις και χρηστική υπόσταση στο γεγονός ότι αγκαλιάζεις μια νέα τάση στο eyewear.

Οι κίτρινοι φακοί είχαν πολλαπλές στιγμές κατά τη διάρκεια των δεκαετιών και έχουν κάνει για τα καλά την επιστροφή τους και είμαστε σίγουροι ότι οι κίτρινοι φακοί ήρθαν για να μείνουν. Δεν υπάρχει τίποτα που να λέει “it girl” περισσότερο από ένα ζευγάρι γυαλιά με κίτρινους φακούς και μαύρο σκελετό, είτε αυτός είναι τετράγωνος για πιο 90s’ vibes, είτε στρογγυλός για 60s’ realness, ή όπως η δημοφιλής εκδοχή τους τα aviators που φωνάζουν 80’s.

Plus! Τα περισσότερα από αυτά είναι και πάρα πολύ οικονομικά, αν και σου προτείνουμε να τσεκάρεις πάντα τις προδιαγραφές αν πρόκειται να τα φοράς σε συχνή βάση και όχι απλά για μια statement εμφάνιση, καθώς τα μάτια μας είναι πολύτιμα.

Εδώ μερικές επιλογές από εμάς, αν έχεις πιστεί να κάνεις την αγορά σου:

Γυλιά με κίτρινο φακό, Meller

Γυαλιά ηλίου με κίτρινο φακό, PRADA

Γυαλιά με κίτρινο φακό, PERSOL

Γυαλιά με κίτρινο φακό, GUCCI

Πηγή: elle.gr