9 συνήθειες που θα βελτιώσουν την κοινωνική σας ζωή

403
social life habbits
Smiling woman holding a glass at a table having dinner with friends.

Καθώς τα χρόνια περνούν και μεγαλώνουμε, θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει ότι είναι και πιο δύσκολο να κάνετε νέους φίλους, να βρείτε άτομα που να ταιριάζετε και να δημιουργήσετε ισχυρούς δεσμούς με ανθρώπους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταθέσετε τα όπλα και να μείνετε εγκλωβισμένοι στην ρουτίνα σας, ειδικά αν έχετε ανάγκη από μία αλλαγή στη ζωή σας και ανανέωση της κοινωνικής σας ζωής. Έρευνα που έγινε από τη Eurostat δείχνει ότι η κοινωνική συναναστροφή συνδέεται με την βελτίωση της ποιότητας ζωής, οπότε είναι σημαντικό να «κυνηγάτε» νέες σχέσεις.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία μικρή βοήθεια για να βελτιώσετε την κοινωνική σας ζωή, η ιστοσελίδα Bustle προτείνει να υιοθετήσετε τις παρακάτω 9 συνήθειες.

1. Κάντε εσείς την κίνηση
Μερικές φορές πρέπει να κάνετε εσείς την προσπάθεια να κρατήσετε την επαφή και να μην περιμένετε πολύ μέχρι να επικοινωνήσετε με κάποιον.

2. Πείτε «ναι» στα σχέδια που σας προτείνουν
Εάν θέλετε να έχετε μία ζωντανή κοινωνική ζωή, θα πρέπει να αποδέχεστε τις προτάσεις που σας κάνουν, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι που δεν περιμένετε ότι θα σας αρέσει. Μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσο καλά θα περάσετε.

3. Προσπαθήστε να μειώσετε το άγχος σας
Το άγχος μπορεί να εμποδίσει κάποιον να αναπτύξει την κοινωνική του ζωή. Εάν νιώθετε ότι σας πιάνει άγχος ή φόβος με την προοπτική των νέων γνωριμιών, προσπαθήστε να γράψετε τις σκέψεις και τα άγχη σας σε ένα χαρτί.

4. Μην ανησυχείτε για την απόρριψη
Πολλές φορές ο φόβος της απόρριψης αποτρέπει από το να τολμήσει κανείς να «κυνηγήσει» μία νέα σχέση ή μία καινούρια φιλία. Αν αυτό είναι που φοβάστε, σκεφτείτε το εξής ότι ακόμα κι αν συμβεί αυτό που φοβάστε, στην χειρότερη περίπτωση θα βρίσκεστε εκεί ακριβώς που ξεκινήσετε. Οπότε, δεν έχετε τίποτα να χάσετε.

5. Αναζητήστε κοινά σημεία
Όσοι έχουν κοινά ενδιαφέροντα έχουν την τάση να κάνουν και δραστηριότητες μαζί. Το μυστικό είναι να βγαίνετε έξω και να κάνετε πράγματα που σας αρέσουν και να επιδιώκετε να γνωρίζετε κόσμο μέσα από τις νέες σας δραστηριότητες.

6. Κρατήστε επαφή με το ημερολόγιό σας
Κρατώντας ένα καλό ημερολόγιο θα μπορείτε να οργανώσετε το πρόγραμμα και τις δραστηριότητές σας, ώστε να θυμάστε πάντα ότι έχετε κανονίσει κάτι.

7. Εκμεταλλευτείτε τις γιορτές
Κατά τη διάρκεια των γιορτών ο κόσμος είναι πιο χαλαρός και έτοιμος να κάνει γνωριμίες.

8. Να έχετε καλούς τρόπους
Είναι σημαντικό να θυμάστε να είστε ευγενικοί με όλους όσους γνωρίζετε.

9. Ζητήστε βοήθεια
Εάν και πάλι ό,τι κάνετε δεν έχει αποτέλεσμα, μη διστάσετε να ζητήσετε την βοήθεια από κάποιον φίλο σας, ώστε να σας συστήσει κόσμο και να σας βοηθήσει να διευρύνετε τον κύκλο σας.

 

Πηγή:  huffingtonpost