Γιατί το να ζεις απλά μπορεί να σε κάνει πιο ευτυχισμένη;

477
Γιατί το να ζεις απλά μπορεί να σε κάνει πιο ευτυχισμένη;

Υιοθέτησε το μινιμαλισμό σε κάθε πτυχή της ζωής σου

Όσο και αν αγαπάς τα ρούχα και τα προσωπικά σου αντικείμενα, θα έχεις σίγουρα περάσει μια στιγμή όπου μια αποφασιστική εκκαθάριση (στη διάρκεια της οποίας ξεφορτώθηκες πολλά από αυτά), σου δημιούργησε ένα μοναδικό συναίσθημα ανακούφισης. Γιατί όμως η απλότητα, συνδέεται με αυτό το συναίσθημα;

Μια νέα μελέτη κατέληξε στο ότι το να συνειδητοποιείς τι σου είναι πραγματικά απαραίτητο, σε απελευθερώνει πνευματικά και συναισθηματικά, δημιουργώντας μια αίσθηση ευφορίας και ισορροπίας. “Είναι η αίσθηση της δύναμης και όχι απαραίτητα η πρακτική εφαρμογή της που συνδέεται με τη συναισθηματική ευημερία“, λέει η Sarah Newcomb, συγγραφέας του βιβλίου When More Is Less: Rethinking Financial Help.

Η Newcomb ερεύνησε ομάδες Αμερικανών σε διαφορετικές οικονομικές καταστάσεις και ανακάλυψε ότι εκείνοι που έκαναν τις μεγαλύτερες αγορές, δεν ήταν απαραίτητα οι πιο ευτυχισμένοι– αντίθετα, όσοι έκαναν πολλά έξοδα υπέφεραν συχνά από άγχος σχετικό με τις αγορές τους. Εκείνο που εξασφάλιζε την ευφορία ήταν η συνειδητοποίηση ότι είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν κάτι, ακόμη κι αν τελικά δεν το έκαναν.

Γι΄ αυτό, προσπάθησε να υιοθετήσεις τον μινιμαλισμό στις διάφορες πτυχές της ζωής σου και σίγουρα θα δεις τη διαφορά στην ψυχολογία σου!

 

Πηγή