Τι μπορείς να φας με (περίπου) 30 ευρώ ανά τον κόσμο;

413
kosmos food travel

Όχι, όχι, δεν είναι λιγούρα, αλλά ξεκάθαρη γευσιγνωσία. Τι θα μπορούσες να φας με ένα συγκεκριμένο ποσό σε διάφορες χώρες του κόσμου; Πόσα παραδοσιακά πιάτα; Τι ποσότητες; Και που συμφέρει να ταξιδέψουμε τέλος πάντων (εμείς; σκεφτόμαστε το φαγητό εμείς;);

Σημείωση 1η: Τα παρακάτω πιάτα έχουν υπολογιστεί στο περίπου, χωρίς φιλοδώρημα, έξτρα φόρους κλπ σε εστιατόρια μεσαίων τιμών.

Σημείωση 2η: Να ξαναδώ το Eat Pray Love.

Ελβετία

Ένας πολύ καλός λόγος να πας στην Ελβετία είναι να διατηρήσεις τη γραμμή σου, καθώς με το συγκεκριμένο ποσό δεν μπορείς να φας του σκασμού. Δικαίως η Ελβετία, λοιπόν, ανήκει στις πιο ακριβές ευρωπαϊκές χώρες.

Ιαπωνία

Γίνεται να πας στην Ιαπωνία και να μη θες να δοκιμάσεις τα πάντα; Ο γαστρονομικός τουρισμός οργιάζει στην Ιαπωνία, με τα περισσότερα εστιατόρια να έχουν πάρει τις διακρίσεις τους και να ανταποκρίνονται στα γούστα των περισσότερων τουριστών.

Ιταλία

Η ιταλική κουζίνα θεωρείται από τις καλύτερες παγκοσμίως. Για τον μέσο τουρίστα ίσως είναι δύσκολο να πετύχει τη μέγιστη γεύση στην καλύτερη δυνατή τιμή, αλλά η παραδοσιακή ιταλική πίτσα με τη λεπτή ζύμη σίγουρα δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο.

Καναδάς

Η παραδοσιακή κουζίνα στον Καναδά είναι μια μίξη από πολλές διαφορετικές (το επιβεβαιώνει και η εικόνα) χάρη στα διάφορα μεταναστευτικά κύματα που συγκεντρώθηκαν εκεί στο πέρασμα των χρόνων. Σε γενικές γραμμές, όμως, υπάρχει ένα χάσμα στην τιμή ανάμεσα στις μεγάλες και τις μικρές πόλεις, αλλά ορίστε τι μπορείς να φας με 30 ευρώ περίπου (σε μια μεγάλη πόλη).

 

Πηγή: cosmopolitan