Ποια είδε την τελευταία ταινία του Τζον Φαβρό Chef και δεν ήθελε να μπει στην οθόνη να αρπάξει το σάντουιτς και να του ρίξει μια γερή δαγκωνιά; Eπειδή όλες στο Marie Claire θέλουν να το δοκιμάσουν για να καταλάβουν προς τι ο χαμός, αποφάσισα να τους χαρίσω την συνταγή ως Χριστουγεννιάτικο δώρο. Επιπλέον εδώ βρέχει και κάνει κρύο, κι εμείς ονειρευόμαστε να είμαστε σε κάποιο ηλιόλουστο νησί της Καραϊβικής, εγώ συγκεκριμένα στην αγαπημένη μου Κούβα.
Το κουβανέζικο σάντουιτς, ή αλλιώς Sándwich cubano, ή στο πιο αυθεντικό bocadillo cubano, το έχω απολαύσει όχι μόνο σε όλες τις γωνιές της Αβάνας και γενικότερα της Κούβας, αλλά και στα πέριξ της Καραϊβικής, όπου δηλαδή ζουν και μαγειρεύουν κουβανοί πρώτης ή δεύτερης γενιάς. Είναι μάλιστα το σάντουιτς που φτιάχνω όταν μου έχει περισσέψει κάποιο ωραίο κομμάτι χοιρινού από το προηγούμενο βράδι, άλλωστε έτσι δημιουργήθηκε αυτό το σάντουιτς ευθύς εξ αρχής. Είναι πανεύκολο και η επιτυχία εγγυημένη, αρκεί να τηρηθούν οι οδηγίες ως προς τα υλικά και την ποσότητά τους.
* λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
υ.γ. τρώγεται με χαρά, σας βάζω τον λατρεμένο Πεδρίτο και τους Van Van για μουσική υπόκρουση:
Πηγή: marieclaire