7 νέες εκδόσεις για τη βιβλιοθήκη σας

420
tha se ksexnaw

Aπολαύστε τον ελεύθερο χρόνο σας με ένα καλό βιβλίο. Θα ανοίξει τους ορίζοντές σας.

Νησιά της Καραϊβικής
του Έρνεστ Χέμινγουεϊ (εκδ. Καστανιώτη)
Η ιστορία ενός ζωγράφου και τυχοδιώκτη ξεδιπλώνεται από τη δεκαετία του 1930, συνεχίζεται στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και έπειτα σε ένα μπαρ της Αβάνας.

Καλοκαίρι
της Ίντιθ Γουόρτον (εκδ. Παπαδόπουλος)
Η Τσάριτι Ρόγιαλ, που είναι υιοθετημένη από μια οικογένεια η οποία ζει σε μια φτωχή επαρχιακή πόλη, ερωτεύεται το νεαρό αρχιτέκτονα Λούσιους Χάρνεϊ. Το καλύτερο έργο της Γουόρτον, για πολλούς, έχει συγκριθεί ακόμα και με τη Μαντάμ Μποβαρί του Φλομπέρ. Εκδόθηκε το 1917 προκαλώντας μεγάλη αίσθηση, καθώς έφερε στο προσκήνιο τη σεξουαλική αφύπνιση μιας νεαρής γυναίκας.

Στο Περίπτερο του Κήπου του Πρέσσελ
του Έρμαν Έσσε (εκδ. Κουκούτσι)
Τρεις ποιητές πηγαίνουν εκδρομή ένα καλοκαιρινό απόγευμα. Παρόλο που ο περίπατος φαίνεται ήρεμος, ο θυελλώδης διάλογός τους αποκαλύπτει τις ιδεολογικές τους διαφορές.

Η Μωρία των Ανοήτων
του Ρόμπερτ Τρίβερς (εκδ. Κάτοπτρο)
Γιατί η εξέλιξη ευνόησε την παρουσία της εξαπάτησης και της αυτοεξαπάτησης στη φύση; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που διερευνά το βραβευμένο με Crafoord βιβλίο του Αμερικανού καθηγητή ανθρωπολογίας και βιολογικών επιστημών.

Πολιτικός και Κοινωνικός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Χώρου (13ος-17ος  αι.)
του Νικολάου Γ. Νικολούδη (εκδ. Αντ. Σταμούλη)
Μια σε μεγάλο βαθμό «ανεξερεύνητη» περίοδο καλύπτει η παρούσα έκδοση, που αποτυπώνει ερευνητικά συμπεράσματα για τη βυζαντινή ιστορία και τους πρώτους αιώνες της Τουρκοκρατίας.

Θα σε Ξεχνάω Κάθε Μέρα
του Βασίλη Αλεξάκη (εκδ. Μεταίχμιο)
Ήρωας σε αυτό το μυθιστόρημα του 2005 που μόλις επανεκδόθηκε είναι η μνήμη. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο επανακυκλοφόρησε μόλις και ένα άλλο έργο του Aλεξάκη, το Τάλγκο, που έχει βραβευτεί από τη Γαλλική Ακαδημία και έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο από τον Γιώργο Τσεμπερόπουλο με τίτλο Ξαφνικός Έρωτας.

Το Απεργοδρόμιο
του Γιώργου Γεωργακόπουλου (εκδ. Μελάνι)
Ένα σύνολο διακεκριμένων επιστημόνων, 29 κατασκευαστών πλυντηρίων, πολιτικών, χαρτοριχτρών, μέντιουμ, μάγων και άλλων συναφών επαγγελμάτων συνεργάστηκαν για να καταγράψουν και να διαδώσουν στις γενιές του μέλλοντος τη γέννηση και την εξέλιξη του φαινομένου του Απεργοδρομίου.

Πηγή: ELLE