Εάν θες και εσύ να απολαύσεις ένα ελαφρύ και δροσιστικό γλυκό, αυτή η συνταγή για παγωτό γιαούρτι του Πέτρου Συρίγου είναι αυτό που χρειάζεσαι.
Ο Πέτρος Συρίγος μας δείχνει πως θα φτιάξουμε το πιο νόστιμο και αφράτο παγωτό γιαούρτι μέσα σε λίγα λεπτά.
Υλικά για το παγωτό γιαούρτι:
600 γρ γιαούρτι στραγγιστό
150 ml κρέμα γάλακτος 36%
Υλικά για το σιρόπι:
230 ζάχαρη
100 ml γάλα πλήρες
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση:
Πριν απ’ όλα πρέπει να παγώσετε το μπολ που θα κάνετε το παγωτό σας για τουλάχιστον 4 ώρες.
Για το σιρόπι
- Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε να ζεσταθεί
- Προσοχή γιατί μπορεί να φουσκώσει
- Θέλουμε να λιώσει η ζάχαρη, με το που λιώσει προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε
- Βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει γρήγορα γιατί θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε κρύο
Για το παγωτό
- Βάζουμε στον παγωμένο κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε σαντιγί
- Έπειτα Προσθέτουμε σιγά σιγά σε δόσεις το γιαούρτι και όταν ενσωματωθεί προσθέτουμε το κρύο σιρόπι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά
- Βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 3 ώρες χτυπάμε και πάλι με το σύρμα, συνολικά θα το χτυπήσουμε 2 φορές
- Αφήνουμε στην κατάψυξη σκεπασμένο με μεμβράνη.
Tip!
- Αυτή η συνταγή είναι επαγγελματική και σε επαγγελματική κατάψυξη η υφή του είναι βελούδινη
- Στην κατάψυξη του σπιτιού οποιοδήποτε παγωτό και να φτιάξετε θα κρυσταλλώσει για αυτό σας έχω τη λύση. Πριν το σερβίρετε πάρτε μερικές μπάλες παγωτού και ας μην βγουν σωστές και χτυπήστε για ένα λεπτό με το σύρμα στο μίξερ. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει γιατί θα γίνει πολύ αφράτο
- Σερβίρετε με γλυκό του κουταλιού κεράσι ή πολύχρωμα τρουφάκια σε κυπελάκι ή χωνάκι παγωτού