Φενγκ Σούι: 5 τρόποι να φέρεις θετική ενέργεια στο σπίτι

500
Φενγκ Σούι: 5 τρόποι να φέρεις θετική ενέργεια στο σπίτι

Με μικρές αλλαγές φυσήξει άλλος αέρας στο σπίτι. Αέρας που θα σε εμπνεύσει θετικά συναισθήματα και θα διώξει την ενέργεια που σε μπλοκάρει.

Η καθημερινότητά σου μπορεί να βελτιωθεί με μικρές διακοσμητικές παρεμβάσεις και τροποποιήσεις. Με 5 τρόπους μπορείς να δεις διαφορά.

1) Όχι στην ακαταστασία: Όταν το σπίτι έχει μια χαοτική εικόνα από αντικείμενα που δεν έχουν καμία χρήση, μπερδεμένα και στριμωγμένα, η θετική ενέργεια δεν μπορεί να χωρέσει. Καθάρισε και πέτα ό,τι δεν χρειάζεσαι ώστε ο αέρας και η ενέργεια να κινούνται αβίαστα μέσα στο χώρο. Απομάκρυνε παλιά αντικείμενα που δεν έχουν καμία χρησιμότητα πια: το μόνο που κάνουν είναι να φέρνουν στη μνήμη το παρελθόν και την ενέργεια που κουβαλά.

2) Τρεχούμενο νερό: Το νερό που τρέχει φέρνει θετική ενέργεια και τύχη. Ένα διακοσμητικό, επιτραπέζιο, με τρεχούμενο νερό θα στολίσει υπέροχα τον χώρο.

3) Φυτά εσωτερικού χώρου: Τα φυτά μέσα στο σπίτι βοηθούν την κίνηση του τσι και έτσι την καλή ενέργεια Προτιμήστε μεγάλα φυτά όπως κρίνα, μπαμπού και κάποια άλλα που ονομάζονται Jade. Αν το σπίτι σου είναι μικρό προτίμησε ένα μικρότερο φυτό. Φρόντισε τα φυτά σου να είναι υγιή και καλοποτισμένα και θα σου το ανταποδώσουν.Απόφυγε τα ψεύτικα λουλούδια, είναι πηγή αρνητικής ενέργειας.

4) Βάλε μωβ και πράσινο: Βάλε μωβ και πράσινο σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Σε υφάσματα, μαξιλάρια και διακοσμητικά. Κατά το φενγκ σούι το χρήμα πάει και πέφτει όπου δει αυτά τα χρώματα.

5) Μην μπλοκάρεις το οπτικό πεδίο προς τις πόρτες ή τα παράθυρα: Αν έχεις τοποθετήσει καθίσματα ή καναπέδες με την πλάτη στα σημεία εισόδου της ενέργειας, μπλοκάρεις τη ροή της.

 

Διαβάστε επίσης:  Οι τάσεις που κυριαρχούν στη διακόσμηση το 2016

20 Υπέροχες Ιδέες για να Κάνετε το Σπίτι σας Αγνώριστο. Με την 7η θα την Ζηλέψετε!

10 υπνοδωμάτια που θα ήθελες να είναι δικά σου

Πηγή