Εντυπωσιακό βίντεο: Κεραυνός χτυπά Boeing 747 στον αέρα!

401
Εντυπωσιακό βίντεο: Κεραυνός χτυπά Boeing 747 στον αέρα (Video)

Κεραυνός χτύπησε εν πτήσει ένα Boeing 747 που είχε απογειωθεί από το Διεθνές Αεροδρόμιο Vnukovo της Μόσχας (Vid)

Πλάνα που προκαλούν εντυπωσιασμό στους θεατές του βίντεο, αλλά και (αναμενόμενο) αίσιο τέλος για πτήση Boeing 747 είχε απογειωθεί από το Διεθνές Αεροδρόμιο Vnukovo της Μόσχας με προορισμό το Σότσι.

AdTech Ad

Η Julia Musina, ερασιτέχνης “κυνηγός καταιγίδων” κατέγραψε τα πλάνα και τα έδωσε στη δημοσιότητα μέσω της Dailymail.  “Είναι πραγματικά τρομακτικό να βλέπεις την εικόνα αυτή από το έδαφος. Οι επιβάτες του αεροπλάνου θα πάθαιναν σοκ αν ήξεραν τι πραγματικά είχε συμβεί”

Το αεροπλάνο τύπου Boeing 747 προσγειώθηκε κανονικά στο αεροδρόμιο του Σότσι μιας και το χτύπημα του κεραυνού, είναι σχεδόν αδύνατο να προκαλέσει ουσιαστική ζημιά στο αεροσκάφος.

Παρόλα αυτά, η καταγραφή του βίντεο, είναι σπάνια:

Το να χτυπηθεί ένα αεροσκάφος από κεραυνό, δεν είναι καθόλου μα καθόλου ασυνήθιστο. Στις περισσότερες περιπτώσεις αναβοσβήσουν τα φώτα και υπάρχουν ενδεχομένως παράσιτα στα όργανα του πιλοτηρίου για δέκατα του δευτερολέπτου.

Τα σύγχρονα αεροπλάνα φτιάχνονται κυρίως από αλουμίνιο, το οποίο είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού, ενώ στο εσωτερικό τους, υπάρχει επαρκής μόνωση έτσι ώστε το ρεύμα να παραμένει στο εξωτερικό πλαίσιο του αεροσκάφους.

Στις περιπτώσεις κάποιων σύγχρονων μικρών αεροσκαφών, των οποίον το εξωτερικό έχει φτιαχτεί με κάποιο υλικό που ενδεχομένως να μην είναι και τόσο καλός αγωγός, υπάρχει ένα ενσωματωμένο στρώμα καλωδίων το οποίο επιτρέπει στο ρεύμα του κεραυνού να περάσει. Οι δεξαμενές καυσίμου του αεροπλάνου είναι επαρκώς προστατευμένες και ασφαλισμένες με ένα παχύ μονωτικό στρώμα, με αποτέλεσμα αν το ρεύμα του κεραυνού περάσει από το ένα άκρο του αεροπλάνου, να εξέλθει από το άλλο μέσω των αγώγιμων διαδρομών, χωρίς προβλήματα.

Στις ΗΠΑ το τελευταίο καταστροφικό χτύπημα αεροπλάνου από κεραυνό συνέβη το 1967, μετά από έκρηξη στη δεξαμενή καυσίμων του αεροπλάνου. Έκτοτε έχουν γίνει μελέτες και έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να βελτιωθεί η προστασία των αεροπλάνων από τους κεραυνούς.

Πηγή