Είναι ο σωστός άντρας για μένα; 3 σημάδια πως “τα έχεις” με τον λάθος άνθρωπο

369
relationships

Ακόμα και που αναρωτιέσαι είναι σημάδι…

Αν έχεις πιάσει τον εαυτό σου να αναρωτιέται μήπως τελικά βγαίνεις με τον λάθος άντρα, τότε ίσως η απάντηση να είναι θετική. (Το ότι αναρωτιέσαι, είναι ένα από τα σημάδια πως κάτι δεν πηγαίνει καλά!)

Γιατί όμως αν βγαίνεις με το λάθος άντρα, συνεχίζεις να είσαι μαζί του; Ο έρωτας αλλάζει τη χημεία του εγκεφάλου μας. Γι’ αυτό και προκαλεί αντίστοιχη ανταπόκριση με τη χρήση ναρκωτικών ή αλκοόλ. Γι’ αυτό και είναι δύσκολο μερικές φορές να δεις καθαρά και να αποφασίσεις να παραδεχτείς πως αυτή η σχέση δεν πάει άλλο και να κάνεις το επόμενο βήμα.

Σημάδι #1: Βάζεις τη σχέση σου πάνω από οτιδήποτε άλλο

Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε δυσλειτουργικές σχέσεις συχνά χάνουν την αίσθηση του εαυτού τους. Αν νιώθεις ότι προσπαθείς συνεχώς να ευχαριστήσεις το σύντροφό σου και κάνεις ό,τι θέλει σαν να μην έχεις δική σου γνώμη και άποψη, μπορεί αυτό να σημαίνει πως φοβάσαι να είσαι ο εαυτός σου ή να ανακαλύψεις ποια πραγματικά είσαι.

Σημάδι #2: Μένεις σε μια σχέση γεμάτη drama και χάος

Όλες έχουμε μια τάση στο drama, σε ένα ρομαντικό μυθιστόρημα ή σε μια ταινία ή ακόμη και στα feed μας στο Facebook, όταν όμως οι εντάσεις και οι υπερβολές είναι συνεχώς παρούσες στη σχέση σου, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Ρώτησε τον εαυτό σου αν θα μπορούσες να περάσεις καλά με τον αγαπημένο σου μένοντας ένα βράδυ στο σπίτι για να δείτε μια ταινία. Αυτή είναι η εικόνα ενός «φυσιολογικού» ζευγαριού που μπορεί να συνυπάρξει και να γεμίσει το χρόνο του με απλά και καθημερινά πράγματα. Αν σε εσάς αυτό δεν μπορεί να γίνει, ίσως θα πρέπει να αναρωτηθείς για τους λόγους.

Σημάδι #3: Σε έλκουν μη διαθέσιμοι συναισθηματικά άνθρωποι

Αυτό είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουμε πολλές γυναίκες. Ο λόγος είναι πως μας τρομοκρατεί η απόρριψη, οπότε ψάχνουμε ανθρώπους που γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να τους έχουμε. Η λύση θα ήταν να συγκεντρώσεις όλη σου τη θέληση και την αυτοπεποίθηση και να διακόψεις τη σχέση που δεν έχει μέλλον. Και όταν θα βρεθείς μπροστά στην επόμενη σχέση, να έχεις στο νου σου ότι και η απόρριψη αποτελεί μέρος του «παιχνιδιού» των σχέσεων και ο φόβος μήπως συμβεί δεν μπορεί να καθορίζει τις επιλογές σου.