Είναι αυτός ο ιδανικός σύντροφος για σένα; Πώς θα το καταλάβεις…

487
Είναι αυτός ο ιδανικός σύντροφος για σένα; Πώς θα το καταλάβεις...

Πόσες φορές έχουμε πει όλο χαρά:

“Eπιτέλους βρήκα τον άνθρωπό μου! Αυτός είναι ο άνδρας που έψαχνα!” και μετά από λίγους μήνες συνειδητοποιούμε πως όχι μόνο δεν είναι αυτός που περιμέναμε, αλλά καλύτερα να μην τον γνωρίζαμε ποτέ τον κύριο! Μήπως λοιπόν πριν βιαστούμε να τον βαφτίσουμε “ο ΕΝΑΣ”, να σκεφτόμασταν κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά του στη σχέση μας, πιο σοβαρά;

Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά επειδή αυτός ο “ΕΝΑΣ” (και μοναδικός) που λέμε, θα έκανε οπωσδήποτε αυτά τα 10 πραγματάκια για να είμαστε ευτυχισμένες μαζί του. Ναι ναι υπάρχει πραγματική αγάπη και ιδανικός σύντροφος αρκεί να κάνει τα παρακάτω, διαφορετικά καλύτερα να τον αποκηρύξεις από “απόλυτο”, “μοναδικό” ή “ζωή σου”…

1. Πρέπει να σε κάνει ευτυχισμένη
Προφανώς και για να έχεις σχέση με κάποιον, περνάς καλά μαζί του. Όμως έχει διαφορά το περνάω καλά με το είμαι ευτυχισμένη. Μπορεί οι καλές σας στιγμές να είναι λιγότερες από τις άσχημες, να έχετε συχνούς καυγάδες, να σε ζηλεύει, να σε περιορίζει ή εσύ να μην του έχεις εμπιστοσύνη και να νιώθεις ανασφάλεια δίπλα του. Καταλαβαίνεις πως όλα αυτά σίγουρα δεν σε κάνουν ευτυχισμένη. Επομένως κάτσε και ζύγισε τα υπέρ και τα κατά, κι αν τα κατά, ο πόνος και οι στεναχώριες υπερτερούν, τότε αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ο κατάλληλος.

2. Πρέπει να σε ενθουσιάζει
Εάν όποτε τον βλέπεις, νιώθεις βαρεμάρα, κούραση ή δεν έχετε τίποτα να πείτε, τότε σίγουρα δεν είστε σε καλό σημείο. Με τον σύντροφό σου πρέπει να νιώθεις ενθουσιασμό, χαρά. Να θέλεις να κάνετε μαζί πράγματα και να περνάτε αρκετό χρόνο παρέα. Να νιώθεις ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος που σου φτιάχνει τη διάθεση ακόμα και στις δύσκολες ημέρες. Για σκέψου τα έχει όλα αυτά ο τωρινός σου σύντροφος;

3. Πρέπει να σε γεμίζει με αυτοπεποίθηση
Και δεν εννοώ τα συνεχή κολακευτικά σχόλια που πολλές φορές λέγονται από συνήθεια. Εννοώ πως πρέπει να σε κάνει να νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου. Να αποδέχεται και να αγαπά τα ελαττώματα και τα στραβά σου χωρίς να θέλει να σε αλλάξει. Να σου τονώνει το ηθικό και την αυτοπεποίθηση, να σε ενθαρρύνει και να σε στηρίζει ακόμα κι αν δεν τον βρίσκει σύμφωνο μια επιλογή σου. Αυτός ο άνθρωπος είναι σίγουρα ο “ένας” για σένα.

4. Πρέπει να σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια
Είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχεία για να παραμείνει δυνατή μια σχέση. Ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Να ξέρεις ότι ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου σε αγαπά, σε νοιάζεται, δεν σου λέει ψέματα και δεν έχει σκοπό να σε προδώσει. Να ξέρεις πως όποια δυσκολία κι αν έρθει, θα είναι εκεί για εσένα, δεν θα σε αφήσει ούτε θα φοβηθεί. Αυτό σημαίνει ασφάλεια κι αν πιστεύεις ότι στην εξασφαλίζει τότε είσαι με τον ιδανικό άνθρωπο.

5. Πρέπει να σε ανεβάζει ψυχολογικά
Όταν απογοητεύεσαι και στεναχωριέσαι, προσπαθεί να σε εμψυχώνει και να σε καθησυχάζει πως στο τέλος θα πάνε όλα καλά ή δεν το συζητάτε καν; Εάν βαριέται να κάνει τέτοιες συζητήσεις μαζί σου, εάν σου υποδεικνύει τα λάθη σου και σε “κατσαδιάζει” για αυτά, τότε αυτός ο άνθρωπος δεν πρέπει να είναι μαζί σου. Σε μια σχέση, ο ένας υποστηρίζει τον άλλον, τον ακούει με προσοχή και του δίνει συμβουλές. Προσπαθεί να του φτιάχνει τη διάθεση και να του ανεβάζει την ψυχολογία, γεμίζοντάς τον με αισιοδοξία. Όχι να τον κατακρίνει και να τον αποθαρρύνει.


6. Πρέπει να σου κεντρίζει το ενδιαφέρον

Φυσικά και η αρχή μιας σχέσης έχει περισσότερο ενθουσιασμό, ενδιαφέρον, έκπληξη και περιέργεια. Στη συνέχεια όλα αυτά χάνονται εξαιτίας της ρουτίνας που συνηθίζουμε να πέφτουμε όλοι μας. Υπάρχουν όμως κάποια άτομα, κάτι σαν το άλλο μας μισό, που βρίσκουν πάντα τον τρόπο να μας εξιτάρουν, να κρατάνε το ενδιαφέρον μας αμείωτο, να μας εντυπωσιάζουν με τις προτάσεις τους ή με τον τρόπο ζωής τους. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι που μας κάνουν να νιώθουμε ξανά σαν παιδί, αξίζουν σίγουρα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.


7. Πρέπει να σε κάνει να νιώθεις τυχερή

Να σε κάνει να νιώθεις σαν να κέρδισες το λαχείο που τον βρήκες και τον έχεις δικό σου. Να στο μεταδίδει και όχι να στο λέει και να στο επισημαίνει. Εάν στο λέει τότε σίγουρα έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και θεωρεί πως είναι ανώτερός σου. Ειδικά αν ποτέ σου έχει “πετάξει” την ατάκα: “να λες και ευχαριστώ που βρήκες έναν σαν εμένα” ή κοκορεύεται μπροστά σε φίλους σας. Το θέμα είναι με τις πράξεις του να σε κάνει να νιώθεις μοναδική και σίγουρα πολύ τυχερή που είσαι στο πλευρό του.

8. Πρέπει να σε κάνει να ανησυχείς
Όχι να σε κάνει να ανησυχείς με την κακή έννοια, δηλαδή αν σε απατά ή σου λέει ψέματα. Να σε κάνει να ανησυχείς για το εάν είναι καλά όταν είναι μακριά σου. Αν προσέχει τον εαυτό του, περνάει καλά και δεν στεναχωριέται τις στιγμές που δεν είσαι εκεί μαζί του για να τον παρηγορήσεις και να τον φροντίσεις. Ναι πρέπει να έχεις και αυτά τα συναισθήματα, διαφορετικά αν δεν σε απασχολεί πού είναι, με ποιους και γιατί δεν σηκώνει το τηλέφωνό του, τότε αυτός ο άνθρωπος δεν σε ενδιαφέρει και τόσο.

9. Πρέπει να σε κάνει να νιώθεις όμορφη με την εμφάνισή σου
Φυσικά και είναι μαζί σου επειδή λατρεύει κάποια στοιχεία του χαρακτήρα σου. Είναι μαζί σου όμως και επειδή αγαπά την εμφάνισή σου, το πρόσωπό σου, το σώμα σου. Τι κι αν έβαλες λίγα κιλάκια παραπάνω… Τι κι αν δεν είναι πολύ του γούστου του η νέα αλλαγή που έκανες στα μαλλιά σου… Εκείνος πρέπει πάντα να σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και όμορφα με την εικόνα σου. Γιατί δεν ερωτευόμαστε με σκοπό να αλλάξουμε τον άλλον, ερωτευόμαστε τον άλλον έτσι όπως είναι.

10. Πρέπει κάποιες φορές να σε στεναχωρεί
Φυσικά και δεν υπάρχει τέλειος άνθρωπος. Όλοι μας κάνουμε λάθη, πληγώνουμε κάποιες φορές με τη συμπεριφορά και τα λόγια μας δικούς μας ανθρώπους και υποκύπτουμε σε στιγμές αδυναμίας. Κάποια στιγμή λοιπόν θα τύχει να σε στεναχωρήσει, όπως κι εσύ εκείνον βέβαια. Έτσι είναι οι ερωτικές σχέσεις και γενικά όλες οι πραγματικές ανθρώπινες σχέσεις. Αρκεί όμως να μη σε στεναχωρεί συνέχεια ή να το κάνει επίτηδες!

 

Πηγή