Έφηβη κολυμβήτρια πέθανε από «αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο»

405
Έφηβη κολυμβήτρια πέθανε από «αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο»

Η σπάνια μόλυνση που τη σκότωσε σε λίγες μέρες

ια νεαρή κολυμβήτρια, η 19χρονη Kerry Stoutenburgh έφυγε από τη ζωή μετά την προσβολή της με ένα σπάνιο παράσιτο λίγες μέρες μετά τις καλοκαιρινές διακοπές που πέρασε με την οικογένειά της και το αγόρι της τον περασμένο Αύγουστο.

koastrat2

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Sun, η θανατηφόρα αμοιβάδα μπήκε στο αίμα της άτυχης κοπέλας και αναφέρεται ως η «αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο». Οι ειδικοί λένε ότι συνήθως εισέρχεται από την μύτη και στην συνέχεια κινείται προς τον εγκέφαλο. Συνήθως η μόλυνση που προκαλεί είναι θανατηφόρα και μάλιστα μέσα σε λίγες μέρες αφού εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα. «Είναι ένα καταστροφικό είδος λοίμωξης, οδηγεί στο θάνατο και μάλιστα αρκετά γρήγορα» ανέφερε γιατρός που ασχολήθηκε με το περιστατικό.

koastrat3

Ο μπαμπάς της κοπέλας ανέφερε ότι η αμοιβάδα μπήκε πιθανότατα στο σύστημα της κόρης του, στις 20 Αυγούστου, όταν κολύμπησε σε ένα ρυάκι με ζεστά νερά. Η έφηβη εισήχθη στο νοσοκομείο μια εβδομάδα αργότερα με συμπτώματα που περιελάμβαναν εμετό και επίμονες κεφαλαλγίες. Η 19χρονη από τη Νέα Υόρκη έλαβε κάποια θεραπεία και την έστειλαν στο σπίτι της, αλλά επέστρεψε στο νοσοκομείο όταν η κατάστασή της επιδεινώθηκε. Αρχικά οι γιατροί πίστεψαν ότι επρόκειτο για μηνιγγίτιδα αλλά ξαφνιάστηκαν όταν τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

koastrat6

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σπάνιο αυτό παράσιτο προκαλεί μια ασθένεια που ονομάζεται «πρωτογενής αμοιβική μηνιγγοεγκεφαλίτιδα», μια λοίμωξη του εγκεφάλου που οδηγεί στην καταστροφή του εγκεφαλικού ιστού. Τελικά η 19χρονη που προσβλήθηκε, πέθανε στις 31 Αυγούστου. Το ποσοστό θνησιμότητας από την ασθένεια είναι περισσότερο από 97% σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Μόνο τρία από τα 138 γνωστά μολυσμένα άτομα από τις ΗΠΑ έχουν διασωθεί μεταξύ των ετών 1962 και 2015.

koastrat7

 

Πηγή: newsbeast