Βουδαπέστη: 8 Λόγοι που θα σας κάνουν να φτιάξετε βαλίτσες για τη «βασίλισσα» του Δούναβη! (photos)

871

Υπάρχουν πολλοί λόγοι και ακόμα περισσότερες χώρες που μπορεί κανείς  να επισκεφτεί στην Ευρώπη.

Ένας λόγος που η Ευρώπη είναι τόσο δημοφιλής και αγαπητή είναι το γεγονός  ότι το χαμηλό ευρώ έχει κάνει την ήπειρο πιο φθηνή από ποτέ για τους τουρίστες.

Έλα μαζί μας να ανακαλύψουμε 8 πράγματα που πρέπει να δεις και να κάνεις στη Βουδαπέστη, τη βασίλισσα του Δούναβη.

1. Είναι μια από τις πιο ιστορικές πόλεις στον πλανήτη

budapest-31

Η Βουδαπέστη, χτισμένη στις όχθες του Δούναβη κατοικείται από ανθρώπους, ήδη από τη λίθινη εποχή, πολύ πριν λάβει τη σημερινή της ονομασία. Το ποτάμι και το κάστρο Buda αποτελούν σημαντικά μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

2. Τα κυριότερα τουριστικά μνημεία της πόλης είναι δωρεάν

Budapest - Hungarian parliament.

Τα ρωμαϊκά, τούρκικα και γοτθικά μνημεία καθιστούν την πόλη «όνειρο» για όσους εκτιμούν την αρχιτεκτονική, τα περίεργα τόξα, και γενικά για όσους ονειρεύονται μεγάλους περιπάτους σε ατμοσφαιρικές πόλεις.

3. Πρόκειται για τη «μέκκα» του φαγητού

%cf%80

Το φαγητό και η Βουδαπέστη έχουν μεγάλη ιστορία. Απόδειξη αποτελούν η τεράστια λαϊκή αγορά φρούτων, λαχανικών και γλυκών αλλά και το τεράστιο εμπορικό κέντρο που είναι αφιερωμένο στο φαγητό. Το εν λόγω κέντρο είναι το μεγαλύτερο στην Βουδαπέστη, είναι πάνω από 100 ετών και μπορεί να βρει κανείς ότι είδους φαγητό επιθυμεί, σε εντυπωσιακά επίπεδα ποιότητας.

4. Έχει παντού συντριβάνια

Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ολόκληρη η πόλη μετατρέπεται σε σπα από τα χιλιάδες συντριβάνια που διαθέτει, τα οποία μάλιστα είναι τόσο μεγάλα που μετατρέπονται εύκολα σε πισίνες.

5. Η Βουδαπέστη είναι μια από τις φθηνότερες ευρωπαϊκές πόλεις

budapest-31

Μπορεί ολόκληρη η Ευρώπη να είναι πολύ φθηνή αυτή τη στιγμή, αλλά η ουγγρική πρωτεύουσα είναι από τα πιο φθηνά μέρη που μπορεί να βρει κανείς.

6. Η Κεντρική Συναγωγή

Ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην πόλη είναι και η Κεντρική Συναγωγή, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, η οποία περιλαμβάνει το Ουγγρο-εβραϊκό Μουσείο και το μνημείο του Ολοκαυτώματος.

7. Αποτελεί σίγουρα highlight ενός ευρωπαϊκού road-trip

Η υπέροχη πόλη σε συνδυασμό με την εύκολη πρόσβαση που έχει σε διάφορα άλλα μέρη της Ευρώπης, την καθιστά ιδανικό προορισμό για ένα road-trip. Βρισκόμενη στο κέντρο της Ευρώπης έχει εύκολες διασυνδέσεις με ένα σωρό ευρωπαϊκά hotspots.

8. Το νησί της Μαργαρίτας

margaret-island-budapest

Ακόμα κι αν, ύστερα από όλα αυτά, φοβάσαι ότι θα βαρεθείς σε μια τέτοια πόλη, το νησί της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη έχει τη λύση. Μόλις μια γέφυρα μακριά από την πόλη, το νησί καταφέρνει να ξεφύγει από τους φρενήρεις ρυθμούς της πόλης και να σε κάνει να νιώσεις πιο κοντά στη φύση.

 

Πηγή