Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Μουσείο Ακρόπολης μετά μουσικής

503

Με αφορμή την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο το Μουσείο της Ακρόπολης καλεί τους επισκέπτες του σε μια μουσική βραδιά υπό το φως του φεγγαριού.

Οι τραγουδιστές Ειρήνη Τουμπάκη, Ανδρέας Λάφης, Μαρία Αναματερού και Σωτήρης Καρυστινός θα ερμηνεύσουν τραγούδια για το φεγγάρι -και όχι μόνο- από αγαπημένους καλλιτέχνες όπως Μακεδόνας, Μαχαιρίτσας,Νταλάρας, Αλεξίου και Σαββόπουλος.

Ακόμα, όσοι επιλέξετε να επισκεφθείτε το μουσείο τη μέρα της Πανσελήνου, θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στις εκθέσεις του από τις οκτώ το πρωι ως τα μεσάνυχτα- ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν ως τις οκτώ το βράδυ. Αν λοιπόν το δεκαπενταύγουστο είστε στην Αθήνα είναι μια καλή ευκαιρία να περιηγηθείτε τόσο στις μόνιμες συλλογές αλλά και την φωτογραφική έκθεση «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης», με τεκμήρια από την αναστήλωση του Ιερού Βράχου.

Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το καφέ του ισογείου αλλά και το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου, όπου μπορείτε να απολαύσετε τη θέα του ολόγιομου φεγγαριού πάνω από τον Ιερό Βράχο. Τέλος όσοι το επιθυμούν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις της αρχαιολογικής ανασκαφής με τίτλο «Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης» με το εισιτήριο γενικής εισόδου €10.

Πηγή:https://www.athinorama.gr/