Athens Beer Festival 2017 | Έρχεται το μεγαλύτερο event μπύρας της Αθήνας!

477
Athens Beer Festival 2017 | Έρχεται το μεγαλύτερο event μπύρας της Αθήνας!

Το Athens Beer Festival είναι ένα event που χρόνο με το χρόνο κερδίζει ολοένα και περισσότερους φανατικούς επισκέπτες.

Η αρχή του έγινε το …μακρινό 2001 στο Άλσος Κηφισιάς κι έκτοτε, έχει περάσει από ένα σωρό spots της πρωτεύουσας. Μεταξύ αυτών, και γνωστοί σε όλους μας χώροι όπως το Allou Fun Park, αλλά και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το οποίο από το 2004 μέχρι το 2013 μετέτρεψε το Athens Beer Festival σε μία διοργάνωση διεθνών προδιαγραφών.

Το φετινό event, μετά από δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια, αλλάζει πρόσωπο και θα φιλοξενηθεί για έντεκα μέρες (1-11 Σεπτεμβρίου) στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκαζι

Στόχος του φετινού φεστιβάλ, είναι η προώθηση και γνωστοποίηση στο κοινό, των ελληνικών μικροζηθοποιίων που γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη το τελευταίο διάστημα. Με βάση αυτό, θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το Athens Beer Bar, ένα spot στο οποίο θα μπορεί ο καθένας να δοκιμάσει όλες τις νέες μπύρες, σε μοναδικές μάλιστα τιμές.

Αυτό βέβαια, δε σημαίνει πως δε θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε ποικιλίες μπύρας από το εξωτερικό, μερικές εκ των οποίων θα φτάσουν στη χώρα μας για πρώτη φορά. Κάποιες από αυτές μας είναι 100% γνώριμες, ενώ κάποιες άλλες αποτελούν εντελώς νέες ποικιλίες από χώρες όπως το Βέλγιο, η Αμερική, η Γερμανία, η Αγγλία, το Μεξικό και διάφορες ακόμη, που είναι γνωστές για την μακρά του παράδοση στο εν λόγω ποτό.

Οι υπεύθυνοι πάντως του φεστιβάλ θεωρούν μεγάλη επιτυχία ότι για πρώτη φορά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ελληνικές μπύρες από διάφορες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες, απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας.

Συγκεκριμένα το Bar θα χωριστεί σε επιμέρους κατηγορίες: το Greek Craft Bar, το Big Brewers και Gipsy Brews sections κ.λπ., ενώ πλαισιώνεται κι από κατηγοριοποιημένα κιόσκια φαγητού, που θα προσφέρουν beer restaurant food και street food, τόσο με βάση το είδος φαγητού όσο και με βάση την προέλευσή του.

Ανάμεσα στις επιλογές είναι φυσικά κλασικά πιάτα που σερβίρονται σε μπυραρίες και συνοδεύουν ιδανικά το αγαπημένο μας ποτό, ιταλικό φαγητό, το πατροπαράδοτο σουβλάκι, burgers και «βρώμικο» που δεν μπορείς να  του αντισταθείς, αλλά και γεύσεις από όλο τον κόσμο για τους λάτρεις των εθνικών εδεσμάτων.  Όλα τα κιόσκια θα είναι στημένα από γνωστά καταστήματα της Αττικής και  γύρω τους θα έχουν τοποθετηθεί ξύλινοι παραδοσιακοί πάγκοι για να απολαύσετε το γεύμα σας, όπως συνηθίζετε σε ανάλογα μεγάλα φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Οι ειδικοί beer baristas που θα βρίσκονται στον χώρο θα σας συμβουλέψουν για την μπύρα που ταιριάζει με το φαγητό σας, αρκεί να τους ζητήσετε

Φυσικά από μια τέτοια γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική.‘Έτσι καθημερινά στους χώρους του φεστιβάλ θα διεξάγονται συναυλίες και live αγαπημένων καλλιτεχνών όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Λάμπης Λιβιεράτος, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Μηλιώκας για να αναφέρουμε μόνο μερικούς.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Athens Beer Festival διεξάγει και έναν διαγωνισμό, όπου οι νικητές – δύο άτομα-   θα κερδίσουν ένα τριήμερο ταξίδι στη μεγαλύτερη γιορτή μπύρας στο Octoberfest στο Μόναχο με τα έξοδα διαμονής πληρωμένα, ένα γεύμα στη τέντα του Octoberfest και  ένα δείπνο δωρεάν στα prive θεωρία της πιο παραδοσιακής μπυραρίας του Μονάχου Hofbräu House. Αν θέλετε να συμμετάσχετε δεν έχετε παρά να κάνετε like  στη σελίδα του φεστιβάλ  και να στείλετε με mail στο [email protected] με «Θέμα Διαγωνισμός» τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί σας.

Τιμές εισιτηρίων:

  • 3€  για 1 ημέρα για τις καθημερινές (Δευτέρα έως Πέμπτη / Εξαιρείται Πέμπτη 07/09)
  • 4€  για 1 ημέρα (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή)
  •  6€ για Είσοδο στο Festival & στη Συναυλία Μαχαιρίτσα-Γ. Ζουγανέλη-Steve Tesser, γ την  Πέμπτη 07/09
  • 15€ για Weekend Pass (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή), για 01/09-03/09 & 08/09-10/09 (σύνολο 6 ημέρες)
  • 20€ για All Day Pass για όλες τις Ημέρες του Festival (01/09-11/09) & Είσοδο στη Συναυλία Μαχαιρίτσα-Γ. Ζουγανέλη-Steve Tesser (07/09)

 Με το εισιτήριο εισόδου επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις συναυλίες της κάθε ημέρας του φεστιβάλ

 

 

Πηγή