Αν θέλεις να γίνεις πιο χαρούμενος τότε πρέπει να κάνεις τα παρακάτω 8 πράγματα

380
Αν θέλεις να γίνεις πιο χαρούμενη τότε πρέπει να κάνεις τα παρακάτω 8 πράγματα

Ακόμα και μια από τις παρακάτω συνήθειες να αποκτήσεις μπορείς να γίνεις πολύ πιο χαρούμενος από ό,τι είσαι, σύμφωνα με την επιστήμη.

Μια καλή και δημιουργική δουλειά, υγεία, ένας σύντροφος που σε αγαπάει πολύ, το καλό φαγητό και το σεξ είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που εύχονται οι περισσότεροι να έχουμε σε αυτή τη ζωή. Στην πραγματικότητα αυτό που *όντως* θέλουμε όλοι είναι να είμαστε απλά χαρούμενοι, μπορεί να ακούγεται απλό όμως συχνά είναι αρκετά δύσκολο.

Σύμφωνα με την επιστήμη 50% της ευτυχίας μας καθορίζεται από τα χαρακτηριστικά και τα γονίδια μας ενώ το άλλο 50% εξαρτάται από τη ζωή που κάνουμε, οπότε η ευτυχία σου δεν είναι 100% στο χέρι σου. Εκτός λοιπόν από τις σχέσεις, την καριέρα ή τα χόμπι σου υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να γίνεις ακόμα πιο χαρούμενος.

1. Κάνε πιο συχνά τα πράγματα στα οποία είσαι καλός

Δεν είναι ανάγκη να μελετήσεις μια έρευνα για να καταλάβεις ότι αν κάνεις συχνά κάτι στο οποίο είσαι καλός και αγαπάς θα είσαι πιο χαρούμενος. Σκέψου μόνο το εξής: οι καλλιτέχνες δημιουργούν κάτι που τους κάνει,  που αγαπάνε και εκτιμάνε σε αντίθεση π.χ με έναν δημόσιο υπάλληλο, άσχετα αν πληρώνονται λιγότερο και για αυτό είναι πιο χαρούμενοι.

2. Κάνε καλούς φίλους

Οι φίλοι μας είναι η συγνώμη του Θεού για τους συγγενείς που μας έδωσε δεν λένε; Τα άτομα που επιλέγεις να βάλεις στη ζωή σου μπορούν να σε κάνουν πολύ χαρούμενο- και δεν μετράμε τους φίλους στο instagram ή το facebook! Έρευνες έχουν δείξει ότι αν αποκτήσεις καλούς φίλους θα νιώσεις το ίδιο καλά με το να πάρεις 50% αύξηση. Δεν το λες και λίγο. Για αυτό κάνε φίλους στη δουλειά, μίλα με τον διπλανό σου και η ζωή σου θα γίνει πολύ καλύτερη.

3. Μην ξεχνάς να εκφράζεις την ευγνωμοσύνη σου

Σε μια έρευνα που έγινε σχετικά με το τι είναι αυτό που βελτιώνει τις σχέσεις ανακαλύφθηκε ότι το να δείχνεις ευγνωμοσύνη σου στον σύντροφό σου μπορεί να κάνει πιο δυνατή τη σχέση σας. Το ίδιο βέβαια ισχύει για οποιαδήποτε κοινωνική σχέση, ευχαρίστησε τους δικούς σου, τους συναδέλφους σου και θα δεις πόσο πιο ευχάριστη θα γίνει η καθημερινότητά σου (αλλά και εκείνων). Το άλλο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να γράφεις κάθε βράδυ σε μια λίστα 5 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων- αυτή η άσκηση μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σου προς το καλύτερο κατά 25% μέσα σε μόλις 2 μήνες.

4. Οργάνωσε ένα ταξίδι.. ακόμα και αν δεν το κάνεις ποτέ

Οι διακοπές ή ένα μεγάλο ταξίδι προφανώς και μπορούν να σε ανανεώσουν φοβερά και να σου φτιάξουν τη διάθεση αμέσως. Μια έρευνα ωστόσο ανακάλυψε ότι η ευτυχία που νιώθουμε όταν οργανώνουμε το ταξίδι είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που νιώθουμε όταν είμαστε στο ταξίδι. Μπορεί να σου φανεί περίεργο αλλά δοκίμασε π.χ να οργανώσεις το μεγάλο ταξίδι στην Ευρώπη που πάντα ήθελες και θα δεις την διαφορά.

5. Κυνήγησε τους στόχους σου

Καλά τα όνειρα, δεν λέμε, αλλά επειδή συνήθως δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν δεν μας χαροποιούν ιδιαίτερα- παρά μόνο όταν τα βλέπουμε στον ύπνο μας. Για αυτό προτίμησε να κυνηγήσεις τους στόχους σου, κάτι που θα σε κάνει πολύ πιο χαρούμενη. Αν π.χ θέλεις να πας στην Ισπανία αλλά θέλεις να μιλάς τη γλώσσα ξεκίνα μαθήματα άμεσα- αυτό και μόνο θα σου φτιάξει φοβερά τη διάθεση γιατί παράλληλα θα ανυπομονείς για το ταξίδι.

6. Βοήθα τους άλλους όσο μπορείς

Ο εθελοντισμός είναι σίγουρα μια πράξη ανιδιοτέλειας αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τη θετική επίπτωση που έχει στην ψυχολογία σου. Όταν λοιπόν βοηθάς κάποιον που έχει ανάγκη εκτός του ότι κάνεις μια καλή πράξη υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πόσο τυχερή είσαι που έχεις τη ζωή που έχεις.

7. Κάνε τουλάχιστον 20 λεπτά γυμναστική όταν ξυπνάς το πρωί

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Vermont ανακάλυψαν ότι ακόμα και 20 λεπτά αερόβιας άσκησης το πρωί μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση μέχρι και για 12 ώρες μετά την άσκηση. Σύμφωνα μάλιστα με τον Δρ. Jeremy Sibold η καθημερινή άσκηση βοηθάει την εγκεφαλική λειτουργία ενώ μειώνει σημαντικά και τα επίπεδα στρες οπότε η διάθεσή σου παραμένει στα ύψη.

8. Ζήσε τη ζωή που θέλεις

Αυτό ακούγεται εύκολο στην πράξη αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ τρομακτικό, γιατί οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας μας εμποδίζουν από το να απολαύσουμε τη ζωή όπως ακριβώς τη θέλουμε. Αυτό που μπορείς να κάνεις πάντως για αρχή είναι να μην δίνεις σημασία σε ό,τι λένε οι άλλοι γιατί η ζωή είναι δική σου, για αυτό φρόντισε να έχεις στη ζωή σου ανθρώπους που σε εκτιμάνε για αυτό που είσαι και δεν σε πιέζουν να γίνεις κάτι άλλο.

Διαβάστε περισσότερα: 5 συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τα πάντα

Πηγή: thetag