9 τραγικά πράγματα που θα πει ένας ανασφαλής άντρας, μόνο και μόνο για να μειώσει μία δυναμική γυναίκα!

1590
9 τραγικά πράγματα που θα πει ένας ανασφαλής άντρας, μόνο και μόνο για να μειώσει μία δυναμική γυναίκα!

Oι αδύναμοι ή αλλιώς ανασφαλείς άντρες κάνουν διάφορα πράγματα για να προσελκύσουν δυναμικές γυναίκες που μπορούν να τραβήξουν τα βλέμματα,

να εντυπωσιάσουν τον περίγυρο των εν λόγω αντρών και κατ’ επέκταση να ανεβάσουν κοινωνικά, ηθικά και συναισθηματικά τους συντρόφους τους. Ωστόσο, όταν δουν ότι η γυναίκα που έχουν δίπλα τους τούς ξεπερνά και ξεχωρίζει σαν αυτόνομη προσωπικότητα κι όχι ως «γκόμενα του τάδε», τότε είναι που βγάζουν αγκάθια και δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Όταν λοιπόν ακούσεις κάποιον άντρα να σου λέει κάποια από τις παρακάτω φράσεις, πάρε μια βαθιά ανάσα και φύγε μακριά:

1. «Είσαι πολύ όμορφη για να έχεις τέτοια προβλήματα»

Πρώτα από όλα, η ομορφιά δεν σου δίνει λύσεις στα προβλήματα. Και δεύτερον, δηλώνει έμμεσα ότι επειδή είσαι όμορφη με βάση τα κοινωνικά πρότυπα, είσαι κι ανώτερη σε σχέση με κάποια άλλα άτομα που έχουν διαφορετικά εμφανισιακά χαρακτηριστικά; Κανείς δεν είναι ανώτερος από κανέναν άλλον άνθρωπο και σίγουρα δεν χρειαζόμαστε έναν άντρα να μας βομβαρδίζει με τέτοιες ηλιθιότητες.

2. «Στους άντρες δεν αρέσουν οι γυναίκες που είναι πωρωμένες με την καριέρα τους»

Ας μάθουν αυτοί οι άντρες λοιπόν, πως ό,τι κάνουμε στη ζωή μας δεν είναι και για τους να ικανοποιούμε. Μπορεί να ακουστεί κάπως απόλυτο και σκληρό, αλλά είμαστε ανεξάρτητες, ντυνόμαστε για εμάς, δουλεύουμε για εμάς, διασκεδάζουμε με τον τρόπο που θέλουμε και ασχολούμαστε με ό,τι θέλουμε χωρίς να δίνουμε δεκάρα αν αρέσει ή όχι στους άντρες.

3. «Θα ήσουν πολύ σέξι εάν…»

Δεν θέλω να ακούσω τη συνέχεια της φράσης. Δεν με απασχολεί. Ένα θα πω μόνο. Αυτό που μετράει είναι να νιώθουμε εμείς χαρούμενες με αυτό που δείχνουμε. Δεν γεννηθήκαμε για να αρέσουμε στους άντρες, αλλά για να αρέσουμε σε εμάς τις ίδιες. Αν μία γυναίκα έχει ισχυρή προσωπικότητα και πιστέψει στον εαυτό της και την εμφάνιση της, τότε σίγουρα μπορεί να υποστηρίξει κάθε κατάσταση.

4. «Η ανεξαρτησία σου με κάνει να σκέφτομαι πως δεν με χρειάζεσαι»

Το ότι είμαστε με έναν άντρα, δεν σημαίνει πως πρέπει να κολλάμε πάνω του σαν βδέλλα. Χρειαζόμαστε έναν άντρα που μας αγαπάει, μας φροντίζει και συγχρόνως νοιάζεται και για την προσωπική μας ανέλιξη κι ελευθερία. Αν λοιπόν δεν το καταλαβαίνει αυτό, καλύτερα να τον σουτάρεις όσο είναι ακόμη νωρίς.

5. «Είμαι εδώ για να σε προστατεύσω»

Ποιος σου είπε πουλάκι μου, ότι θέλω προστασία; Τι είμαι; Κανένα κουταβάκι; Πολλές φορές αυτού του είδους οι άντρες θεωρούν την προστασία ως αυτόματη ανταπόδοση του «καλού» που σου έκαναν, για αυτό τα μάτια σου δεκατέσσερα!

6. «Όταν παντρευτούμε, εσύ θα μείνεις σπίτι με τα παιδιά»

Αυτό κι αν είναι καμπανάκι κινδύνου για να χωρίσεις και να τρέξεις μακριά του! Τι άλλο πρέπει να σου πει δηλαδή για να καταλάβεις ότι φοβάται μέχρι και τη σκιά του; Πιστεύει εν ολίγοις, ότι όσες γυναίκες δουλεύουν, δεν είναι και καλές μητέρες; Μάθε του σε παρακαλώ ότι για τα παιδιά μετράει ο ποιοτικός, όχι ο ποσοτικός χρόνος!

7. «Έλα ρε μωρό μου, δεν έχεις καθόλου αίσθηση του χιούμορ»

Πολλές φορές αυτή η φράση ακολουθεί κάποιο σεξιστικό αστείο, με το οποίο δεν γέλασες καθόλου. Και το γεγονός ότι αρνείσαι να γελάσεις με ένα αστείο που υποβιβάζει τόσο εσένα την ίδια όσο κι όλες τις γυναίκες γύρω σου, σε καθιστά άτομο χωρίς χιούμορ. Μάλιστα…

8. «Ηρέμησε λίγο, το έχεις πάρει πολύ σοβαρά»

Έχεις πολλά ιδανικά και «πιστεύω» που πρέπει να τα υποστηρίξεις και να τα υπερασπιστείς. Μην μένεις στην απάθεια και στη σιωπή, πάλεψε για τα δικαιώματά σου και τον ίδιο σου τον εαυτό.

9. «Ξέρω ότι είναι το όνειρο σου, αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να το πετύχεις»

Ένας άντρας που νοιάζεται τη σύντροφο του και την αγαπάει πραγματικά, κάνει τα πάντα για να την ενθαρρύνει και να την κάνει να πιστέψει στον εαυτό της. Αν λοιπόν ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου δεν ακολουθεί αυτήν την τακτική, φύγε μακριά!

 

Πηγή