8 σημάδια που μαρτυρούν ότι αξίζεις πολύ περισσότερα από την σχέση που βρίσκεσαι σήμερα!

446
8 σημάδια που μαρτυρούν ότι αξίζεις πολύ περισσότερα από την σχέση που βρίσκεσαι σήμερα!

Όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν είναι καθόλου ωραίο να συμβιβάζεται κανείς στη σχέση του.

Είναι η χειρότερη επιλογή τόσο για εσένα όσο και για τον/την σύντροφό σου. Μπορεί εξαρχής να σου φανεί σνομπ αυτό που θα πω, αλλά πραγματικά είναι μερικές φορές που νιώθεις ότι είσαι πολύ καλύτερος/η από τον/την σύντροφό σου. Υπάρχουν ορισμένες φάσεις στη ζωή μας και ειδικότερα στη σχέση μας, που νιώθουμε ότι δεν παίρνουμε όσα αξίζουμε. Αυτό δεν συνεπάγεται ταυτόχρονα ότι είμαστε δυστυχισμένοι, αλλά είναι σίγουρα μία αφορμή για να αλλάξει η υφιστάμενη τάξη των πραγμάτων.

Αυτά είναι μερικά σημάδια που μαρτυρούν ότι είσαι πολύ καλύτερος/η από τον σύντροφό σου:

1. Δεν είναι πάντα εκεί για σένα

Ο σύντροφος στα δύσκολα φαίνεται. Αν βρίσκεσαι σε σχέση με έναν άνθρωπο που είναι δίπλα σου μόνο στις καλές στιγμές, αλλά στις δύσκολες επιλέγει να εξαφανιστεί, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις τη σχέση σου. Πιθανότατα ο σύντροφός σου δεν είναι έτοιμος για την σχέση που έχετε και σημαίνει ακόμη ότι δεν θα αλλάξει αυτή του τη συμπεριφορά στο κοντινό μέλλον.

2. Νιώθεις ότι σε ντροπιάζει

Είναι δύσκολο να το εξηγήσω αλλά νιώθεις λες και κάνεις babysitting κάθε φορά που βρίσκεστε μπροστά σε κόσμο. Φέρεται ανώριμα κι επιπόλαια και γίνεται αντικείμενο για σχόλια ουκ ολίγες φορές. Τραβά την προσοχή του κόσμου με τον αρνητικό τρόπο και νιώθεις να ρεζιλεύεσαι κι εσύ κάθε φορά μαζί του.

3. Ακόμη κι οι φίλοι σου στα έχουν πει

Αν δεν είσαι ο/η μόνος/η που σκέφτεσαι ότι αξίζεις περισσότερα από όσα παίρνεις στη σχέση σου, αλλά ακόμη κι οι φίλοι σου στο έχουν γνωστοποιήσει, πρέπει να λάβεις σοβαρά τη γνώμη τους ως αντικειμενικότερη που είναι. Άκουσε ότι έχουν να σου πουν και μέτρησέ τα όλα χωρίς περιστροφές και πισωγυρίσματα.

4. Δεν τον/την νοιάζει να σε ευχαριστεί στο σεξ

Αυτό κι αν φωνάζει ότι αξίζεις κάτι καλύτερο. Τα πάντα στις σεξουαλικές σχέσεις πρέπει να είναι αμφίδρομα κι αμοιβαία ώστε να επιτυγχάνεται τόσο η δική σου απόλαυση όσο και του συντρόφου σου. Αν φέρετα εγωϊστικά και βάζει πάνω από την δική σου ευχαρίστηση τη δική του/της, φύγε όσο είναι νωρίς.

5. Μένεις στη σχέση μόνο και μόνο για το σεξ

Από την άλλη μεριά, μπορεί τα πάντα να περιτριγυρίζονται γύρω από το τέλειο σεξ που μοιράζεστε οι δυο σας. Δεν αρκεί μόνο το σεξ για να διατηρηθεί μία σχέση, παιδιά! Το ότι συνδέεστε σωματικά κι αυτό πετυχαίνει, δεν είναι το παν. Αν δεν μπορείτε να ανταλλάξετε κουβέντα ή να συνεννοηθείτε μεταξύ σας, το σεξ δεν μπορεί να βοηθήσει περισσότερο.

6. Κάνεις την πρώτη κίνηση σε όλα

Από την αποστολή μηνυμάτων και το κλείσιμο των ραντεβού έως το πρώτο «Σ’αγαπώ», πάντα εσύ παίρνεις τις πρωτοβουλίες για όλα. Ο άλλος ζει στην κοσμάρα του, έχει συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση που τον συμφέρει απίστευτα άλλωστε κι εσύ χαλάς την ζαχαρένια σου για να τον/την κάνεις ευτυχισμένο/η. Not good!

7. Σε κρύβει από όλους

Αν είστε για αρκετό καιρό μαζί κι ακόμη δεν έχει πει για σένα ούτε στους φίλους ούτε στην οικογένειά του, κάτι πάει στραβά. Αγνοεί την σχέση σας; Δεν την θεωρεί τόσο σημαντική; Δεν νιώθεις περήφανος/η για σένα; Ό,τι κι αν είναι από τα παραπάνω, είναι απλά ηλίθιος/α.

8. Σε κάνει να νιώθεις μειονεκτικά

Κάθε φορά που σου συμβαίνει κάτι θετικό κι όμορφο, εκείνος/η προσπαθεί να μετριάσει την χαρά σου και προσπαθεί να σου αποδείξει ότι δεν είναι και κανένα μεγάλο κατόρθωμα αυτό που κατέφερες. Φταίει το ότι εκείνος/η δεν έχει φιλοδοξίες κι όνειρα; Φοβάται να αναγνωρίσει τα επιτεύγματά σου για να μην νιώσει εκείνος/η μειονεκτικά; Όπως κι αν έχει, δεν υπάρχει λόγος να είστε μαζί αν δεν σε στηρίζει καθόλου.

 

Πηγή