8 λόγοι που Αύγουστος στην Αθήνα είναι πραγματικά υπέροχος!

468
8 λόγοι που Αύγουστος στην Αθήνα είναι πραγματικά υπέροχος!
Όταν είσαι 18 ετών, ο Αύγουστος στην Αθήνα μοιάζει τόσο τρομακτικός
όσο το να μείνεις παρθένος μέχρι τα 30. Μοιάζει ένα τρελό σενάριο, που αν τύχει και σου συμβεί θα πιστέψεις ότι είσαι ο πιο άτυχος άνθρωπος του πλανήτη. ΟΚ, ίσως στην περίπτωση να είσαι παρθένος στα 30 να έχεις δίκιο. Αλλά το να μείνεις τον Αύγουστο στην Αθήνα, δεν είναι τόσο κακό. Μπορώ να πω ότι ισχύει το αντίθετο. Είναι τέλειο.

Δεν σε κατηγορώ που στα 18 σου δεν το έχεις καταλάβει αυτό. Πώς θα μπορούσες άλλωστε. Μέχρι αυτή την ηλικία είσαι διακοπές κάθε Αύγουστο και κατά κύριο λόγο οι διακοπές σου κρατάνε κανά τρίμηνο. Πως να μπορείς να κρίνεις κάτι που δεν έχεις ζήσει;

Όμως μέσα στα επόμενα χρόνια και ιδιαίτερα από τη στιγμή που θα βγεις στην «αγορά», τότε οι πιθανότητες να (ξε)μείνεις Αύγουστο στην Αθήνα αυξάνονται επικίνδυνα.

Τι δεν πρέπει να κάνεις αν σου συμβεί αυτό
Δεν πρέπει να τίποτα να τα βάψεις μαύρα. Να αρχίζεις να κλαίγεσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ, να μην κάνεις τίποτα, να μένεις απαθείς και άπλυτος στον καναπέ σου και να γκρινιάζεις για την ατυχία σου. Αν ακολουθήσεις αυτόν τον δρόμο, σίγουρα θα περάσεις μια από τις χειρότερες περιόδους της ζωής σου. Και καλά να πάθεις.

Μην τρελαθείς όμως – ιδιαίτερα βλέποντας φωτογραφίες φίλων σου από παραλίες και νησιά. Όσοι έχουν μείνει έστω και μια φορά στο κέντρο της Αθήνας τον Αύγουστο -και ιδιαίτερα τις δύο πρώτες εβδομάδες του μήνα που φεύγουν οι περισσότεροι- θα σου πουν κάτι σημαντικό: δεν είναι τόσο άσχημα όσο πιστεύεις. Και μην μου πεις για τη ζέστη. Αλήθεια, δηλαδή, το βράδυ που πας για ύπνο στο ενοικιαζόμενο ή στη σκηνή στο κάμπινγκ στο νησί, δεν έχει ζέστη; Όχι; Αλήθεια;

Και επειδή, νιώθω πως ούτε με την παραπάνω εισαγωγή σε έχω ψήσει, πάρε και 8 λόγους – έτσι για να τιμήσουμε τον 8ο μήνα του χρόνου.

1. Η πόλη είναι τόσο άδεια που μοιάζει πραγματικά ωραία. Ναι, αυτή είναι μια Αθήνα που θέλεις να βλέπεις πιο συχνά. Άλλωστε τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να πας βόλτα και να δεις την πόλη, όπως δεν την είχες προσέξει ποτέ ξανά.

2. Και φυσικά αφού είναι η πόλη, τότε είναι και οι δρόμοι άδειοι, με αποτέλεσμα να φτάνεις στο γραφείο (ή στον προορισμό σου γενικά) μέσα σε διάστημα ντε-τε. Χωρίς μποντιλιαρίσματα, χωρίς κορναρίσματα, χωρίς νεύρα και άγχος.

3. Μέχρι και η δουλειά σου μοιάζει ανέμελη. Βλέπεις τα αφεντικά δεν έχουν καταλάβει ακόμα το πόσο ωραία είναι στο κέντρο τον Αύγουστο και φεύγουν. Έλα, αλήθεια, αυτό θέλεις να το ζήσεις.

4. Το σινεμά είναι παράδεισος αυτή την περίοδο. Και ιδιαίτερα τα χειμερινά σινεμά (ναι, όσο τρελό κι αν σου ακούγεται), καθώς από τη μία έχουν κλιματισμό και από την άλλη δεν έχουν όλους αυτούς τους τύπους που μιλάνε κατά την διάρκεια της ταινίας και σου σπάνε τα νεύρα.

5. Ο κόσμος είναι πιο απελευθερωμένος και αληθινός, γιατί νιώθει ότι είναι μόνος του. Για παράδειγμα τον Ιούνιο δεν θα δεις μια όμορφη γυναίκα να βγαίνει από το σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας φορώντας μόνο μαγιό για να πάει στο περίπτερο να πάρει τσιγάρα. Τον Αύγουστο θα δεις. Εγώ το είδα.

6. Ναι, τα περισσότερα μπαράκια κλείνουν τον Αύγουστο. Αλλά σε αυτά που μένουν ανοιχτά περνάς ωραία, καθώς πίνεις το ποτό σου χωρίς να σε σπρώχνουν και να σε ποδοπατούν.

7. (Με αφορμή τους άδειους δρόμους) η παραλία είναι ένα τσιγάρο δρόμος. Και όχι, δεν θα φτύσεις αίμα για να βρεις κάπου να καθίσεις. Τώρα φτύνουν αυτοί που είναι στα νησιά.

8. Και στην τελική, μην σε πιάνει άγχος. Θα πας διακοπές μετά τον 15αύγουστο που θα έχουν φύγει οι «ορδές» και θα σε ζηλεύουν όλοι επειδή εκείνοι θα πρέπει να είναι Αθήνα.

Και όχι, δεν δέχομαι την ατάκα «καλά αυτά που λες, αλλά με ποιον να τα κάνω αφού όλοι έχουν φύγει;». Ένα, δεν έχουν φύγει όλοι που ξέρεις, απλά δεν μπαίνεις στον κόπο να δεις ποιοι είναι εδώ επειδή μιζεριάζεις με την πάρτη σου. Δύο, sorry αλλά αν δεν μπορείς να πας σινεμά ή να κάνεις μια βόλτα μόνο σου, τότε καλύτερα πρώτα να τα βρεις με τον εαυτό σου και μετά να σε χαλάσει η Αθήνα τον Αύγουστο.

 

Πηγή