8 αηδιαστικά πράγματα και συστατικά στο φαγητό σου, που αγνοούσες εντελώς μέχρι σήμερα!

740
8 αηδιαστικά πράγματα και συστατικά στο φαγητό σου, που αγνοούσες εντελώς μέχρι σήμερα!

Φαΐ. Μία λέξη, πολλά συναισθήματα. Και παραπανίσια κιλά φυσικά, αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Ποια ναρκωτικά, αλκοόλ κι αηδίες;

Το φαΐ είναι ο πραγματικός εθισμός στη ζωή μας. Γι’ αυτό, με όλα αυτά που σαβουρώνουμε καθημερινά και την ευχαρίστηση που μας χαρίζουν, προτιμούμε να μην πολυσκεφτόμαστε τι βάζουμε στο στόμα μας, αλλά να αφεθούμε στην απόλαυση, αγνοώντας έτσι τα αηδιαστικά πράγματα που περιέχονται στο φαγητό μας κάποιες φορές.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο αηδιαστικά πράγματα που αγνοούσες ότι υπάρχουν στο φαγητό σου:

1. Κεστοειδής σκώλικας στον σολομό

Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Emerging Infectious Diseases, οποιοσδήποτε σολομός που ψαρεύεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, μπορεί δυνητικά να περιέχει σκουλήκια! Αν μολυνθείς, ίσως παρατηρήσεις σκουλήκια στα κόπρανά σου. Παναγία μουυυ! Μπορεί ακόμη να εμφανίσεις ναυτία, διάρροια, αδυναμία ή κοιλιακό πόνο. Αν λοιπόν παρουσιαστούν τα συμπτώματα αυτά, θα πρέπει αμέσως να επισκεφτείς έναν γιατρό. Είναι εύκολο να γιατρευτούν, αλλά πρέπει να τα αντιμετωπίσεις εγκαίρως.

2. Σφήκες στα σύκα

Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποίησε η Public Broadcasting Service, πολλά σύκα περιέχουν τα νεκρά πτώματα των σφηκών. Αυτό συμβαίνει διότι οι σφήκες χρησιμοποιούν τα σύκα ώστε να εναποθέτουν τα γονιμοποιημένα αυγά τους, αλλά στη συνέχεια καταλήγουν να πεθαίνουν μέσα στο σύκο. Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι κάθε σύκο περιέχει κι από μία νεκρή σφήκα! Απλά καλό είναι να είσαι πιο προσεχτικός κάθε φορά που καθαρίζεις να φας ένα σύκο και να το διπλοκοιτάζεις πριν το βάλεις στο στομάχι σου.

3. Περιττώματα από κάστορα στο παγωτό βανίλια

Το ξέρω ότι έχετε σιχαθεί ήδη τη ζωή σας, αλλά είναι η αλήθεια! Και μάλιστα η βανίλια δεν είναι το μοναδικό παγωτό όπου χρησιμοποιούνται για να προσδώσουν γεύση. Περιέχονται ακόμη στη φράουλα και το σμέουρο, λόγω της φοβερής μυρωδιάς τους. Παραδόξως, τα περιττώματα του κάστορα είναι ασφαλή και μη τοξικά και χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια για ιατρικούς λόγους. Τώρα, είναι στη δική σου δικαιοδοσία το κατά πόσο θα τα δοκιμάσεις ή όχι.

4. Πολτός ξύλου στο παγωτό

Να και κάτι άλλο που θα πρέπει να ανησυχείς από εδώ και πέρα μήπως υπάρχει στο παγωτό σου. Πολτός ξύλου. Μερικές μάρκες που πλασάρουν παγωτά με χαμηλά λιπαρά, χρησιμοποιούν πολτό ξύλου για να κάνουν το παγωτό να μοιάζει πιο κρεμώδες.

5. Μούχλα σε κονσερβοποιημένα σαλατικά

Κανονικά, η Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων, επιτρέπει να υπάρχει μία μικρή ποσότητα μούχλας σε οποιοδήποτε κονσερβοποιημένο σαλατικό. Επομένως, αν τρως σπανάκι, λαχανίδα, ή ανάμεικτα λαχανικά σε κονσέρβα, θα γευτείς και λίγη μούχλα μεταξύ άλλων. Κι όλα αυτά, με την εγγύηση του νόμου.

6. Συντεθλιμμένα κόκκαλα στη ζάχαρη

Ετοιμάσου να φρικάρεις τη ζωή σου. Για να κάνουν λευκή τη ζάχαρη όπως την ξέρουμε, οι παρασκευαστές είτε βάζουν μικρή ποσότητα χλωρίνης είτε χρησιμοποιούν συντεθλιμμένα κόκκαλα τα οποία και ανακατεύουν με τη ζάχαρη. Η ζάχαρη κομμένη από σήμερα!

7. Χημικά από βαφές στο γλάσο

Φαγητά όπως το γάλα, το λευκό μαλακό τυρί, το γλάσο του κέικ και το dressing της σαλάτας, περιέχουν διοξείδιο τιτανίου. Είναι μία πρόσθετη ουσία που κάνει τα φαγητά να φαίνονται λευκότερα.

8. Επιβραδυντικό καύσης στη σόδα

Μερικές μάρκες σόδας περιέχουν βρωμιούχα φυτικά έλαια, που αποτρέπουν τα πλαστικά από το να πιάσουν φωτιά. Αυτό έχει οδηγήσει σε μία πληθώρα επιπτώσεων όπως απώλεια μνήμης, φαγούρα του δέρματος και διαταραχές στα νεύρα.