7 προορισμοί δίπλα στην Αθήνα για υπέροχες εκδρομές!

708
7 προορισμοί δίπλα στην Αθήνα για υπέροχες εκδρομές!

Τι κι αν τέλειωσαν οι καλοκαιρινές σας διακοπές…

υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να δείτε ακόμα και τριγύρω από την Αθήνα. Εμείς βρήκαμε 7 κοντινούς προορισμούς που θα σας δώσουν υπέροχες ιδέες.

Αιγείρα

Πάνω από την Αιγείρα υπάρχουν τέσσερα ορεινά χωριά, οι Αιγές, το Μοναστήρι, η Σελιάνα και το Περιθώρι, τα οποία θα σας φέρουν λίγο πιο κοντά στο Φθινόπωρο. Τα χωριά αυτά είναι γεμάτα πράσινο πράγμα που θα σας ενθουσιάσει.

προορισμοί Η όμορφη Αιγείρα.

Αίγινα 

Αν θέλετε κάτι σε νησί για να συνεχίσετε να νιώθετε ότι είστε διακοπές δεν έχετε παρά να πεταχτείτε μέχρι την Αίγινα. Θα σας πάρει μόλις 35 λεπτά με το ιπτάμενο δελφίνι. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας, να φάτε και να πιείτε ουζάκι στα σοκάκια της πόλης και να κάνετε όμορφους περιπάτους μέχρι να πάρετε και πάλι το δελφίνι της επιστροφής.

 

προορισμοί Η Αίγινα.

Ναύπλιο

Είναι ένας κλασικός προορισμός για Αθηναίους μιας και βρίσκεται τόσο κοντά στην Αθήνα αλλά το Ναύπλιο δεν μπορεί να το βαρεθεί ποτέ κανείς. Περπατήστε στα όμορφα σοκάκια του και φάτε οικονομικά σε ένα από τα όμορφα ταβερνάκια του.

προορισμοί Το Ναύπλιο.

Ακροκόρινθος 

Αν θέλετε να πάτε κάπου πολύ κοντά στην Αθήνα τότε το κάστρο του Ακροκορίνθου μαζί με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου είναι μια υπέροχη ιδέα.

προορισμοί

Χαλκίδα

Η Εύβοια είναι πανέμορφη. Το ίδιο και η Χαλκίδα την οποία μπορείτε να επισκεφτείτε ανά πάσα στιγμή. Κάντε μια ρομαντική βόλτα στην παραλία, πιείτε έναν χαλαρό καφέ και απολαύστε γευστικούς ουζομεζέδες με θέα τα νερά του Ευρίπου.

προορισμοί Η Χαλκίδα.

Φενεός

Αν είστε λάτρεις της φύσης τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τον Φενεό. Η ορεινή Κορινθία μπορεί να είναι ιδανικός χειμερινός προορισμός αλλά δεν χάνετε τίποτα να τον επισκεφτείτε και τώρα που μπήκε το Φθινόπωρο.

προορισμοί

Ο Φενεός.

Ελικώνας Ό,τι ισχύει για τον Φενεό ισχύει και για τον Ελικώνα. Σίγουρα αποτελεί έναν όμορφο χειμερινό προορισμό μιας και βρίσκεται στον Παρνασό αλλά αν θέλετε μια δροσερή φθινοπωρινή μονοήμερη δεν έχετε παρά να πάτε μέχρι τον Ελικώνα. Τα γραφικά χωριουδάκια είναι αυτά που πρέπει να δείτε πάση θυσία.

προορισμοί
πηγή:spirossoulis.com