7 πράγματα που είναι αρνητικά για την καθημερινή μας εικόνα

476
8 πράγματα που είναι αρνητικά για την καθημερινή μας εικόνα

Πολλές φορές μας ξεφεύγουν πράγματα που κοστίζουν στην καθημερινή μας παρουσία και είναι κρίμα.

Κρίμα γιατί μπορεί πολύ εύκολα να τα εντοπίσει μία γυναίκα και να τα αλλάξει, ανανεώσει, διαγράψει. Η ενδυματολόγος Aris Papakonstantinou κυκλοφορεί πολύ στους δρόμους της Αθήνας και έχει ξεχωρίσει 8 λάθη που δίνουν μία αρνητική εικόνα στη γυναικεία φιγούρα. Και δεν μιλάει αυστηρά για θέματα γκαρνταρόμπας…

1. Έλλειψη καθαριότητας
Συναντάμε συχνά ανθρώπους γύρω μας που δεν δείχνουν να έχουν και την καλύτερη σχέση με το σαπούνι. Είτε είναι τα ρούχα τους, είτε δε μυρίζουν ευχάριστα. Μία τέτοια εμφάνιση είναι απωθητική… όσο ενδιαφέρουσα κι αν είναι η προσωπικότητά του! Οφείλουμε στον εαυτό μας και στους γύρω μας να φροντίζουμε να είμαστε καθαροί. Η καθαριότητα είναι δείγμα μίας υγιούς ψυχοσύνθεσης.

2. Έλλειψη ευγένειας
Λόγω του έντονου άγχους, της πίεσης και της γενικότερης ανυπομονησίας που έχουμε για όλα, καθημερινά γινόμαστε αγενείς και αρκετά απαιτητικοί με ανθρώπους γύρω μας. Υιοθετουμε κάτι σαν «αυτιστική» συμπεριφορά, που μόνο θετική δεν είναι. Το να είναι κανείς ευγενής δεν προσβάλει την οντότητα του άλλου και συν τοις άλλοις είναι και ένα μικρό όπλο επιτυχίας. Με αυτή παίρνεις σχεδόν πάντα αυτό που θέλεις.

3. Κακή εμφάνιση
Ρούχα που δεν κολακεύουν την εμφάνισή σου, είτε γιατί τα είδες σε διαφορετικό σωματότυπο από του δικό σου και σου άρεσαν, είτε γιατί είναι μία τάση της μόδας. Δεν έχουν τίποτα να σου προσδώσουν, το αντίθετο μάλιστα. Μόδα είναι ότι σου ταιριάζει και σε γεμίζει αυτοπεποίθηση. Θα πρέπει να αγαπάμε το σώμα μας όπως είναι γιατί είναι… όμορφο! Ακολούθα τις τάσεις χωρίς να καταπιέζεις το σώμα σου. Άλλωστε η μόδα φροντίζει για όλους τους σωματότυπους!

4. Λάθος στιλ
Εδώ είναι ένα μεγάλο θέμα για συζήτηση. Τι είναι στιλ πρώτα απ’ όλα; Πολλοί ακολουθούν κατά γράμμα τις τάσεις της μόδας αλλά η εμφάνιση τους καπελώνει την προσωπικότητά τους ή απλά δείχνουν κιτς! Αυτό οφείλεται στο ότι δεν ξέρουν ποιοι ακριβώς είναι και τι είδους ζωή θέλουν. Το στιλ δεν ακολουθεί κανόνες εμφάνισης και είναι η εξωτερίκευση μίας πλούσιας προσωπικότητας που γράφει τους δικούς της κανόνες.

5. Λάθος παπούτσια
Το να φοράς «κακά» παπούτσια που δεν υποστηρίζουν ένα άνετο βάδισμα ή δείχνουν παλιά. Σκισμένα, με φθορές ή ταλαιπωρημένα. Ενισχύουν μία μίζερη εικόνα όσο δεν φαντάζεσαι!


6. Κάπνισμα
Είναι άκομψο για μία γυναίκα, ανεξαρτήτως ηλικίας, να καπνίζει όταν βαδίζει. Δεν συγχωρείται ούτε σε πλάνο κινηματογραφικής ταινίας!

7. Selfies
Όταν μία γυναίκα βγάζει πολλές selfies κρύβει μία ελλιπής μέχρι και διαταραγμένη προσωπικότητα και νομίζει λανθασμένα ότι μπορεί να την καλύψει πίσω από τον ναρκισσισμό!

 

Πηγή