7 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν αποφασίσεις να χωρίσεις

386
7 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν αποφασίσεις να χωρίσεις

Έχεις αναρωτηθεί πολλές φορές εάν αξίζει να συνεχίσεις αυτή την σχέση ή πρέπει να βάλεις ένα τέλος.

Προσπαθείς να ζυγίσεις τα πράγματα, τα συναισθήματά σου και αναρωτιέσαι μόνιμα μήπως σου αξίζει κάτι καλύτερο και απλώς εδώ χάνεις το χρόνο σου. Είναι μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχει να πάρει κάποιος και οι παρακάτω 7 ερωτήσεις που θα κάνεις στον εαυτό σου μπορούν να σε βοηθήσουν να διαμορφώσεις την τελική σου άποψη.

1. Έχετε τα ίδια σχέδια για τη ζωή;
Στα επόμενα 5 χρόνια σε βλέπεις με παιδί στην αγκαλιά ενώ εκείνος μόνο να δουλεύει σαν τρελός 20 ώρες το 24ωρο; Θέλεις να περνάς καλά χωρίς πολλές σκοτούρες ενώ εκείνος θέλει να υπολογίζει τα πάντα από τώρα μέχρι το που θα μείνετε όταν παντρευτείτε; Πρέπει να δείτε εάν τα σχέδιά σας για τη ζωή ταιριάζουν, εάν βλέπετε τα πράγματα από την ίδια οπτική γωνία. Πολλές φορές διαφέρει τρομερά και το μέλλον δεν προβλέπεται ανθηρό.

2. Είναι πιστός;
Η ειλικρίνεια και ο σεβασμός είναι τα απαραίτητα συστατικά για μία μακρόχρονη σχέση. Εάν έχεις σοβαρά θέματα όσο αφορά την εμπιστοσύνη που του έχεις, τότε υπάρχει πρόβλημα. Δεν μιλάμε για μικρά αθώα ψεματάκια που λέμε όλοι μας, αλλά σοβαρές καταστάσεις όπου νιώθεις πως δεν μπορείς να στηριχθείς επάνω του 100%. Εάν κάποιος έχει αποδείξει επανειλημμένως πως είναι άπιστος τότε μην περιμένεις να διορθωθεί αυτό στη συνέχεια.

3. Σε ενθουσιάζει αυτό το άτομο;
Όταν αφήσεις εκτός όλες τις διαφωνίες και τα μικροπροβλήματα που έχουν όλα τα ζευγάρια, τι γεύση σου αφήνει αυτό το άτομο; Σε γεμίζει; Εάν τον συναντούσες σήμερα θα έκανες σχέση μαζί του; Εάν δεν σε εξιτάρει η επαφή μαζί του, το να ξεπεράσεις στο μέλλον μεγάλα θέματα που θα προκύψουν θα είναι δύσκολο.

4. Θέλει να εξελιχθεί ως άτομο;
Έχει φτιάξει μία λίστα με βιβλία που θέλει να διαβάσει; Θέλει να μάθει περισσότερα επάνω στην ψυχολογία του ατόμου και το πως πρέπει να βελτιώσει την εικόνα του ως σύντροφος; Εάν εσύ τα κάνεις αυτά και εκείνος απλώς αφήνει το χρόνο να περνάει μπροστά από μία τηλεόραση, θα βρεθείτε σύντομα σε φάση που δεν θα μπορείτε να κάνετε την παραμικρή ενδιαφέρουσα κουβέντα.

5. Σε κάνει να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου;
Σε ανεβάζει ή παρατηρείς πως «πέφτεις» ψυχολογικά όποτε βρίσκεστε; Δίνει αξία στα λεγόμενά σου ή δεν δίνει σημασία σ’ αυτά που του λες; Εάν δεν προσθέτει θετικό πρόσημο στην καθημερινότητά σου, τότε μην περιμένεις να μεγαλώσει η αυτοπεποίθησή σου έχοντας τον συγκεκριμένο άνθρωπο δίπλα σου.

6. Πως είναι η επικοινωνία σας;
Δίπλα σε κάποιον που αγαπάς και αισθάνεσαι καλά πρέπει να εκφράζεσαι άνετα, να μιλάς με πάθος για τα πάντα, να ανοίγεις την καρδιά σου και να διατυπώνεις τις απαιτήσεις σου και τις ανάγκες σου. Εάν μόλις πάτε να μιλήσετε σε μισή ώρα έχετε φάει ο ένας τις σάρκες του άλλου, τότε η γέφυρα της επικοινωνίας έχει καεί προ πολλού.

7. Είσαι περισσότερο διάστημα χαρούμενη ή στεναχωρημένη;
Είναι τόσο προφανές χαρακτηριστικό που οι περισσότεροι το αφήνουν να περνάει μπροστά από τα μάτια τους. Εάν το τέλος της κάθε μέρας σας βρίσκει με ένα έστω μικρό αγκαθάκι από κάτι που συνέβη ή που συζητήσατε, αυτό δεν είναι νορμάλ. Και η ρημάδα η συνήθεια ρίχνει το σύννεφό της από πάνω και δεν μας αφήνει να βλέπουμε πως η προσωπική μας ευτυχία μένει πίσω ενώ προσπαθούμε διαρκώς να διορθώνουμε καταστάσεις. Οι σχέσεις που λειτουργούν δεν μοιάζουν με καθημερινές δοκιμασίες που σε αφήνουν άδεια κάθε βράδυ.

 

Πηγή