6 πράγματα που δεν πρέπει να αλλάξεις ποτέ για χάρη του άλλου

430
6 πράγματα που δεν πρέπει να αλλάξεις ποτέ για χάρη του άλλου

Όσο και να αγαπάς τον σύντροφό σου, κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα αλλάζεις μόνο και μόνο για αυτόν.

Οι σχέσεις που κάνουμε στη ζωή μας, είτε είναι καλές είτε κακές, βοηθάνε σημαντικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας. Το ιδανικό είναι να εξελισσόμαστε μέσα από αυτές, να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, να διορθώνουμε κακές συμπεριφορές και να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι μέσα από αυτό και όχι να αλλάζουμε με το ζόρι για να αρέσουμε στον άλλον. Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με όλα αυτά τα πράγματα που δεν πρέπει να αλλάξεις ποτέ και για κανέναν.

1. Τη σχέση με την οικογένεια και τους φίλους σου

Αν ο σύντροφός σου σε αγαπάει, το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να προσπαθήσει να συμπαθήσει τους φίλους και την οικογένειά σου. Σε περίπτωση που δεν μπορεί πραγματικά να συνυπάρξει μαζί τους, μπορείτε τουλάχιστον να βρείτε μια λύση χωρίς να αναγκαστείς εσύ να κόψεις επαφές μαζί τους.

2. Τις ατέλειές σου

Όλοι έχουμε ελαττώματα και μαθαίνουμε να τα βελτιώνουμε ώστε να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά αν ο σύντροφός σου επικεντρώνεται μόνο σε αυτά και σου ζητάει να τα αλλάξεις τότε προφανώς δεν μπορεί να σε αποδεχτεί για αυτό που είσαι- κάτι που δεν θα βοηθήσει τη σχέση σας.

3. Τις αξίες σου

Οι ηθικές αξίες και τα πιστεύω σου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αλλάξουν για το χατήρι του εκάστοτε συντρόφου σου. Αν θέλεις να διαρκέσει η σχέση σας, πρέπει να είστε ειλικρινείς μεταξύ σας και να μην προσποιείστε ότι πιστεύετε κάτι που δεν σας εκφράζει καθόλου. Μια τέτοια σχέση δεν πρόκειται να πάει καλά.

4. Τους στόχους σου

Οι στόχοι που έχουμε ως άνθρωποι αναδιαμορφώνονται πολλές φορές όταν γνωρίζουμε κάποιον που είναι σημαντικός για μας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αλλάζουν αποκλειστικά και μόνο για να βολευτεί εκείνος (ή μόνο εσύ). Οι σχέσεις όπως έχουμε πει αρκετές φορές απαιτούν δουλειά και υποχωρήσεις και από τις δύο μεριές.

5. Τα πράγματα που σε κάνουν μοναδική

Όλα αυτά τα μικρά πράγματα που σε κάνουν αυτή που είσαι δεν πρέπει να τα περιορίσεις ποτέ, γιατί στην τελική όταν σε γνώρισε ήξερε ποιες είναι οι ιδιαιτερότητές σου. Αν σου ζητήσει να αλλάξεις κάποιο χαρακτηριστικό σου γιατί τον ενοχλεί τότε μάλλον αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καμία θέση στη ζωή σου.

6. Τις συνήθειες που αγαπάς

Τον πρώτο καιρό της σχέσης είναι λογικό να θέλεις να αφιερώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στον σύντροφό σου, ωστόσο πρέπει να προσέξεις να μην αφήσεις στην άκρη τις συνήθειες και τα χόμπι που αγαπάς. Μπορεί εκείνος να έχει μεγάλη θέση στη ζωή σου, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να διατηρήσεις επαφή με τις συνήθειες που αγαπάς και σε γεμίζουν με χαρά.

Διαβάστε επίσης:  8 ψέματα που ενδεχομένως σου πει η γυναίκα στο πρώτο σας ραντεβού!

Η επιστήμη εξηγεί ποιους άντρες δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε εύκολα!

14 γελοίες δικαιολογίες που θα χρησιμοποιήσει ένας άντρας, για να αποφύγει κάποια που δεν του αρέσει αρκετά!

 

Πηγή