6 ντεκό ιδέες που πρέπει να τολμήσεις και δε θα μετανιώσεις

603
διακόσμηση decoration deco

Χρώματα, διαφορετικά στυλ και πειραματισμοί που σε βγάζουν από το comfort zone

Το να παίρνεις ρίσκα, επαγγελματικά ή προσωπικά, δεν είναι πάντα εύκολο. Οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε άνετα με τη ρουτίνα και τις επιλογές μας και δύσκολα θα δοκιμάσουμε κάτι εντελώς καινούργιο. Όταν πρόκειται για τη διακόσμηση του σπιτιού μας, ας πούμε, θα προτιμήσουμε να κινηθούμε εκ του ασφαλούς. Και λογικό!

Κάθε μεγάλη αλλαγή στο σπίτι μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ακριβή και σίγουρα το να τολμήσεις να αλλάξεις κάτι στο σπίτι δεν ισοδυναμεί με το να ξεφύγεις στο στιλ παπουτσιών σου. Πολλές φορές όμως, η τόλμη μπορεί να μας οδηγήσει σε υπέροχες αλλαγές και κατ’ επέκταση σε ένα σπίτι που δεν θα χορταίνουμε να ζούμε. Ποιες είναι, λοιπόν, οι ντεκό αλλαγές που πρέπει να τολμήσεις και δε θα μετανιώσεις;

Βάψε τις πόρτες, τα παράθυρα και τις κάσες

6 ντεκό ιδέες που πρέπει να τολμήσεις και δε θα μετανιώσεις

clare.com

Το βάψιμο ανανεώνει πάντα τους χώρους του σπιτιού. Τι θα έλεγες όμως να τολμήσεις κάτι πιο ιδιαίτερο, όπως να βάψεις ένα διαφορετικό χρώμα τις πόρτες, τα παράθυρα και τις κάσες;

Φτιάξε έναν ξεχωριστό τοίχο

decor

Graham & Brown

Ναι, το βάψιμο μετράει, αλλά μπορείς να δεις αλλαγή χωρίς να μπλέξεις με χρώματα. Ντύσε έναν τοίχο με ταπετσαρία και ταίριαξε το υπόλοιπο σκηνικό.

Πειραματίσου με διαφορετικά στιλ

boho

Instagram/Bohemian Decor

Δεν χρειάζεται να υπηρετήσεις πιστά ένα συγκεκριμένο στιλ, αφού μπορείς να γίνεις πιο δημιουργική. Επίλεξε statementαντικείμενα, δώσε βάση σε ένα boho στοιχείο ή συνδύασε παλιά αντικείμενα με καινούργια.

Συνδύασε διαφορετικές υφές

decor

Instagram/Bohemian Decor

Επίλεξε φυσικά υλικά, όπως μπαμπού, ψάθα και ξύλο και δώσε έναν eco friendly χαρακτήρα στον χώρο.

Επένδυσε σε έργα τέχνης

decor

Apartment Therapy

Κλασικά και μη, θα βρουν τη θέση τους στον τοίχο σου.

Go vintage

decor

Urban Outfitters Home

Μην ξεχνάς τα flea markets και τις αντικερί.

 

Πηγή:madamefigaro.gr