6 μυστικά των γυναικών με τέλειο δέρμα

328

Ακολούθησε τα κι εσύ!

Δεν κοιμάσαι ποτέ με το makeup σου και μετά από αμέτρητες δοκιμές και προσπάθειες, έχεις καταλήξει σε μία ρουτίνα ομορφιάς που είναι ιδανική για το δέρμα σου και την ακολουθείς πιστά.

Ωστόσο, πάντα κάτι σου λείπει: το δέρμα σου θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο λαμπερό, ακόμη πιο καθαρό. Εκτός από τον παράγοντα των γονιδίων, υπάρχουν ακόμα 6 tips που εφαρμόζουν πάντα οι γυναίκες με τέλειο δέρμα και φυσικά, μπορείς να τα ακολουθήσεις άμεσα.

Κρατούν τις μαξιλαροθήκες καθαρές

Μπορεί να πέφτεις για ύπνο με καθαρό και ενυδατωμένο πρόσωπο αλλά να μην ξυπνάς…ακριβώς έτσι. Το μαξιλάρι συγκεντρώνει λιπαρότητα και μικροοργανισμούς, οι οποίοι συσσωρεύονται με το πέρασμα των ημερών- γι’ αυτό πρέπει να αλλάζεις μαξιλαροθήκη κάθε μία βδομάδα.

Καθαρίζουν την οθόνη του κινητού τους

Μπορεί να μην είναι πάντα ορατό με το μάτι, αλλά η οθόνη του κινητού συγκεντρώνει πολλά μικρόβια, καθώς είναι διαρκώς εκτεθειμένη. Όταν περνάς μισή ώρα σε ένα επαγγελματικό τηλεφώνημα, ή αναλύοντας ένα ζήτημα με την κολλητή σου, φέρνεις το πρόσωπό σου σε επαφή με όλους αυτούς τους μικροοργανισμούς. Φρόντισε να καθαρίζεις τακτικά την οθόνη με ειδικά μαντηλάκια ή απλώς να φοράς ακουστικά.

Πίνουν άφθονο νερό

Ακούγεται κλισέ, αλλά είναι αλήθεια. Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού αντικατοπτρίζεται στο δέρμα.

Ακολουθούν τον κανόνα των 3 δευτερολέπτων

Το beauty trend που έρχεται κατευθείαν από την Κορέα, υπαγορεύει να απλώνεις τα προϊόντα αμέσως μόλις πλύνεις το πρόσωπό σου το πρωί. Το βρεγμένο δέρμα διατηρεί τους πόρους του ανοιχτούς και έτσι η απορρόφηση είναι η καλύτερη δυνατή.

Βάζουν τον ύπνο τους ως προτεραιότητα

Δεν υπάρχει τυχαία ο όρος “beauty sleep”. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ακόμη και μερικές ώρες λιγότερου ύπνου μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνισή σου.

Αθλούνται συστηματικά

Η άθληση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και φέρνει οξυγόνο στο δέρμα- αυτό κάνει το δέρμα σου να λάμπει μετά την προπόνηση. Ακόμη κι αν πρόκειται απλώς για γρήγορο περπάτημα, φρόντισε να το κάνεις μερικές φορές την εβδομάδα. Η άθληση βοηθά στη μείωση του στρες και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου- δύο σημεία-κλειδιά για την υγεία του δέρματος!

Πηγή : www.madamefigaro.gr