6 «κακά αγόρια» της μικρής και της μεγάλης οθόνης

280

Σε μια αναδρομή σε iconic ταινίες και σειρές που άφησαν εποχή, βρήκαμε ένα κοινό. Παντού υπάρχει τουλάχιστον ένας “κακός” σύντροφος. Μαζέψαμε τα αγαπημένα μας “κακά” αγόρια και σου τα παρουσιάζουμε γνωρίζοντας ήδη την ταύτισή σου, για τον πολύ απλό και βασικό λόγο της “γυναικείας αλληλεγγύης”.

Κάνοντας μια αναδρομή στα παιδικά μας χρόνια, και σε όλες αυτές τις girly σειρές με έντονα στοιχεία ρομαντισμού και ρεαλισμού που έχουμε δει κατά καιρούς, υπάρχει μια αίσθηση νοσταλγίας. Όχι για το story αλλά για τους κινηματογραφικούς άνδρες εραστές φυσικά!

Καθ ‘όλη τη διάρκεια των εφηβικών μας χρόνων – και μέχρι την ενηλικίωση – η αντίληψή μας για τις σχέσεις υπαγορεύτηκε από τους φανταστικούς χαρακτήρες που είτε εξυψώσαμε είτε μισήσαμε απόλυτα. Χάρη στην εξαιρετικά αμφισβητήσιμη συμπεριφορά τους που κατέστρεψε «υγιείς» σχέσεις στην οθόνη, είναι εύκολο για μας να συνειδητοποιήσουμε σήμερα πως τελικά ήταν, απλά κακοί σύντροφοι.

Ίσως μάλιστα να συνειδητοποιούμε πως αυτό το πρότυπο άντρα κάπως έχει κυριαρχήσει ως ιδέα στη ζωή μας. Μια ιδέα απο την οποία δυσκολευόμαστε αρκετά να ξεφύγουμε.  Φυσικά και υπάρχουν αρκετές φανταστικές φιλίες και σχέσεις όπου η αξιοπρέπεια έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, αλλά σήμερα, είμαστε εδώ για να αποκαλύψουμε τα πολύτιμα κινηματογραφημένα μυστικά της αγάπης -ή μάλλον τα απαίσια χαρακτηριστικά των υποτιθέμενων ονειρικών τηλεοπτικών  σχέσεων- που γνωρίζουμε ξεκάθαρα σήμερα το πόσο τοξικές ήταν.

Φυσικά και στην περίοδο που βρισκόμαστε οι νοσταλγικές ταινίες και σειρές είναι ακριβώς αυτό που επιζητούμε. όμως εμείς μαζέψαμε τους καλύτερους από τους χειρότερους on-screen συντρόφους, γιατί να σε βοηθήσει πιθανότατα να αναθεωρήσεις με νέο αέρα και εν έτη 2021 πως αν έχεις βιώσει κάποιες απο αυτές τις συμπεριφορές, όχι μόνο δεν είναι θεμιτές και ανεκτές, αλλά δε σου αξίζουν επουδενί και μπορείς κάλλιστα να πεις εδώ και τώρα ένα μεγάλο “Thank you Next” .

1. Nate – The Devil Wears Prada

Ο πρωτοπόρος των χειρότερων αγοριών στην οθόνη, ο Nate μπορεί να έχει την εμφάνιση -απ’ότι βλέπεις-, αλλά η έλλειψη της υποστήριξής του στην Andy, ήταν αποκρουστική, τουλάχιστον. Ποτέ δεν υποστήριζε την καριέρα της με κανένα τρόπο ενώ θεώρησε πως τα γενέθλιά του  ήταν όντως σημαντικότερα από μια ευκαιρία ζωής της κοπέλας του. Και ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει τη στιγμή που η Andy του ανακοίνωσε τη νέα της δουλειά στο περιοδικό Runway, στο οποίο της απάντησε με ειρωνεία: «Συγνώμη, πήρες εσύ τη δουλειά σε ένα περιοδικό μόδας; Τι ήταν, καμία τηλεφωνική συνέντευξη;». Nate, τα φιλιά μας!

2. Chuck Bass – Gossip Girl 

Ενώ συνεχίζουμε να  καταστρέφουμε την εικόνα των φαινομενικά “αγαπημένων ανδρών” της ποπ κουλτούρας, σειρά έχει ο Chuck. Οι οπαδοί του Gossip Girl μπορεί να βλέπουν τον Chuck Bass ως την ύψιστη ανδρική φιγούρα, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε την τάση του προς τον μισογυνισμό και τη σεξουαλικά κακή συμπεριφορά. Σε μια από τις πρώτες εμφανίσεις του στην οθόνη, προσπαθεί να επιτεθεί στην Jenny και ξοδεύει όλες του τις ώρες στο show αντιμετωπίζοντας τις γυναίκες σαν αντικείμενα – ακόμη και την Μπλερ, την οποία “πούλησε” στον θείο του με αντάλλαγμα ένα ξενοδοχείο. Οπότε, είναι – δεν είναι ο πιο γοητευτικός άνδρας που έχει περάσει από μια τόσο επιτυχημένη σειρά, ποσώς μας ενδιαφέρει. Η τοξική αρρενωπότητά του υπερισχύει και σίγουρα δεν είναι για καλό. Bye Chuck!

3. Ross Geller – Friends

Οι οπαδοί των Friends μπορεί να θεωρούν τον Ross και τη Rachel ως ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της κινηματογραφικής κωμωδίας, ωστόσο, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Όχι μόνο ενθάρρυνε μια τοξική εμμονή με τη Ρέιτσελ και την αναφορά του που βρίσκεται, δεν σεβάστηκε ποτέ την καριέρα της ενώ η ανάγκη που πήγαζε από την κτητική του φύση, ήταν σχετικά άβολο να ξεπεραστεί. Παράτησε την Julie, τη στιγμή που η Rachel έδειξε το πρώτο ενδιαφέρον γι ‘αυτόν, κοιμήθηκε με μια άλλη γυναίκα λίγες ώρες μετά το χωρισμό του και φώναξε το όνομα της Rachel αντί για την Emily στο γάμο του. Και ειλικρινά, ακούγεται ρομαντικό αλλά στην πραγματικότητα τείνει προς την τραγικότητα.

4. Edward Cullen – Twilight

O Edward Cullen είναι ένα απο τα αγόρια που έχουμε ξεχωρίσει για τον ανατριχιαστικό, περίεργο ρομαντισμό του. Όχι μόνο παρακολουθούσε την Bella να κοιμάται – και δικαιολογήθηκε με το χάπι της προστασίας της ενώ έχει τύχει να τη δέσει. Και δεν εννοούμε για κάποιο σεξουαλικά συναινετικό παιχνίδι. Την έδεσε για την “ασφάλειά” της. Η χειρότερη στιγμή του; Όταν χώρισε μαζί της καταμεσής του δάσους, αφήνοντάς την μόνη αφού πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των δύο ταινιών, βρίσκοντας υπερβολικά ανατριχιαστικούς τρόπους να την “κρατήση ασφαλή”. Γελάμε Edward και πάντα θα επιλέγουμε τον Jacob, αν θες να ξέρεις.

5. Mr.Big – Sex and the City

Φυσικά, κάθε οπαδός του Sex and the City γνωρίζει αντιλαμβάνεται το μίσος του κοινού απέναντι στον Big. Και ενώ μερικοί προτιμούν εκείνον με την Carrie παρά με τον Aiden, ο Big συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση στους χειρότερους συντρόφους σε σειρά της δεκαετίας του ’90. Εγωκεντρικός, χειριστικός με την Carrie πείθοντάς την πως είναι έτοιμος για δέσμευση και μετά δεν ήταν. Η σχέση τους μπήκε σε ένα φαύλο κύκλο και δε φαινόταν να υπάρχει τρόπος διαφυγής για την Carrie που αντικειμενικά τον ήθελε περισσότερο από κάθε σύντροφό της στη σειρά. Η χειρότερη στιγμή του; Όταν παραδέχτηκε τον φόβο του για δέσμευση και λίγο αργότερα πέταξε στο Παρίσι για δουλειά μόνο και μόνο για να επιστρέψει παντρεμένος με άλλη γυναίκα. Ο Mr. Big δυστυχώς, ήταν μια απογοήτευση.

6. Derek Shepard – Grey’s anatomy

Μία από τις πιο εμβληματικές σχέσεις του Grey’s Anatomy – και της τηλεόρασης εν γένει – είναι το ζεύγος Derek και Meredith. Ωστόσο, ο McDreamy απέχει πολύ από το τέλειο, στην πραγματικότητα και είναι μάλλον πολύ πιο τοξικός απόσο φαίνεται σε μια πρώτη “ανάγνωση”. Έκανε slut-shaming στη Μέρντιθ επειδή κοιμήθηκε με κάποιον πολύ μετά το χωρισμό τους και ήταν πασιφανές πως δεν θέλησε ποτέ πραγματικά να εξελιχθεί στην καριέρα της στη νευροχειρουργική.

Και για όσες ακόμη πλανώνται από τα γαλάζια του μάτια και το ευγενικό του παρουσιαστικό,παρακαλώ να μην ξεχνάτε πως ήταν ο ίδιος που “παρέλειψε να αναφέρει” πως ήταν παντρεμένος, ενώ έβγαινε με τη Meredith και με τον που παντρεύτηκαν, την κεράτωσε με τη βοηθό του. Ειλικρινά δε καταλαβαίνω από που βγήκε το παρατσούκλι του McDreamy γιατί μόνο dreamy δεν είναι.

Πηγή