6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις piercing

739
piercing time

Εντάξει, σίγουρα πονάει, σίγουρα έχεις δεύτερες σκέψεις και αμφιβολίες για το αν θα σου πηγαίνει. Γιατί άλλο να το βλέπεις πάνω σε κάποια φίλη σου ή σε κάποια celebirty και άλλο πάνω στο πρόσωπο ή το σώμα σου. Το καλό με το piercing όμως είναι ότι πρόκειται για ένα trend που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα και επίσης, για κάτι που, σε αντίθεση με το τατουάζ, δεν το κουβαλάς πάνω σου για όλη την υπόλοιπη ζωή σου.
Τι χρειάζεται να ξέρεις πριν το κάνεις; Συνέχισε να διαβάζεις.

1. Επειδή η Scarlett Johansson έχει σκουλαρίκι στο ψηλότερο σημείο του αυτιού της, δε σημαίνει ότι είναι η ιδανική επιλογή και για εσένα. Σκέψου τι θα ταίριαζε καλύτερα στο στιλ σου και βεβαιώσου ότι θα μπορείς να το υποστηρίξεις.

2. Να είσαι προετοιμασμένη
Όχι μόνο για τον πόνο που θα νιώσεις εκείνη την στιγμή, αλλά για το χρονικό διάστημα επούλωσης που απαιτείται ή για τον σωστό τρόπο φροντίδας του σημείου το οποίο, στην αρχή, θα είναι σαν ανοιχτή πληγή.
3. Για να αποφύγεις τυχόν απρόοπτα ή ατυχήματα,
διάλεξε προσεκτικά το χώρο που θα κάνεις το piercing και βεβαιώσου ότι αυτός που θα σου το κάνει είναι επαγγελματίας.
4. Σιγουρέψου ότι το μαγαζί που επέλεξες τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής
Με άλλα λόγια ότι είναι ένας χώρος καθαρός, τα εργαλεία είναι αποστειρωμένα και συσκευασμένα προς αποφυγή μετάδοσης ασθενειών όπως Ηπατίτιδα, ΑΙDS κτλ.
5. Αν είσαι διαβητική, έγκυος, ευαίσθητη σε μολύνσεις ή έχεις καρδιακά προβλήματα, προτού κάνεις το piercing καλό θα ήταν να συμβουλευτείς το γιατρό σου.
6. Κάνε piercing επειδή σε αντιπροσωπεύει και όχι επειδή έχει κάνει η κολλητή σου.
Πηγή: cosmopolitan