5+1 αξέχαστα σαρδάμ της ελληνικής τηλεόρασης που θα μας κάνουν να …κλαίμε, όσα χρόνια κι αν περάσουν!

569
5+1 αξέχαστα σαρδάμ της ελληνικής τηλεόρασης που θα μας κάνουν να ...κλαίμε, όσα χρόνια κι αν περάσουν!

Όλοι έχουμε πέσει στην παγίδα των σαρδάμ και ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να μπερδέψουμε τα λόγια μας, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης.

Το αποτέλεσμα είναι, είτε να εκφράσουμε κάτι που πραγματικά πιστεύουμε ή σκεφτόμασταν εκείνη τη στιγμή, είτε απλά να ακουστούμε κάπως …γελοίοι.

Όπως και να ‘χει, οι στιγμές τέτοιων μπερδεμάτων μπροστά στην κάμερα της τηλεόρασης, συνήθως γράφουν ιστορία! Ας θυμηθούμε λοιπόν, μερικές από τις πιο αστείες γλωσσικές παραδρομές στην ελληνική TV:

1. «Να ζεσταθεί το …κοκκαλάκι μας!»

Ένα από τα σαρδάμ που έχουν αφήσει ιστορία, ίσως επειδή εκφράζει την πραγματική σκέψη της παρουσιάστριας. Ικανοποιημένη από τη συνεχή βελτίωση του καιρού η παρουσιάστρια σχολιάζει την πρόβλεψη του καιρού με ενθουσιασμό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ε, λίγο να ζεσταθεί το κωλαρα… εεε, το κοκκαλάκι μας γιατί τα καλοριφέρ τώρα τα ανάψαμε…».

2. «Ακρόπολη όλου του …κόσμου!»

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η απευθείας σύνδεση είναι δύσκολη για τους ρεπόρτερ, οι οποίοι σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς καμία προετοιμασία, καλούν να μεταφέρουν με επιτυχία όλα όσα πρέπει. Το αποτέλεσμα; Τα πολύ συχνά σαρδάμ που άλλοτε περνούν απαρατήρητα κι άλλοτε προκαλούν απίστευτο γέλιο, αλλάζοντας κάποιες φορές, ολόκληρο το νόημα του ρεπορτάζ. Ορίστε κι ένα τέτοιο παράδειγμα:

3. Μια αντιδικτατορική δράση που δεν ειπώθηκε ποτέ!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το συγκεκριμένο βίντεο, καθώς ο παρουσιαστής Δρακάκης του Star, δε λέει να τα παρατήσει με τίποτα και συνεχίζει, μάταια όπως αποδείχτηκε, να αρθρώσει σωστά τη λέξη «αντιδικτατορική». Αυτό που ακούγεται είναι τελικά κάτι σε αντιδιδακ…διδα… αντιδιδαν…αντιδιδα…διδα…

4. «Παπουσής επιτσήμως»

Τα δελτία ειδήσεων έχουν την τιμητική τους όπως καταλαβαίνετε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το λάθος του παρουσιαστή είναι στιγμιαίο, ωστόσο έχει ως αποτέλεσμα να ειπωθούν δο λέξεις λανθασμένα. Πιο συγκεκριμένα, το «τ» που χάθηκε από την πρώτη λέξη εμφανίστηκε, ενώ δεν έπρεπε, στη δεύτερη. Κλασσικό λάθος, συμβαίνει συχνά σε όλους μας με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.

5. Ένα περίεργο …ηλεκτρονικό κατάστημα

Η κορυφαία πεντάδα κλείνει μ’ ένα ακόμη σαρδάμ σε δελτίο. Το συγκεκριμένο είναι δύσκολο να περιγραφεί καθώς πρόκειται για κλασσική περίπτωση του «γλώσσεψα την μπέρδα μου» και φαίνεται αντί για ηλεκτρονικό κατάστημα να ακούγεται κάτι σαν «ηλεκτρογλγλγλνικο κατάστημα»!

Bonus: Η ασθένεια …Suzuki!

Το σαρδάμ αυτό μπήκε από σπόντα καθώς δεν είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι πρόκειται απλώς για μπέρδεμα της γλώσσας, αλλά μάλλον για «παιχνίδι» του μυαλού. Ο παρουσιαστής, λοιπόν, αναφέρεται στην ασθένεια ενός παιδιού ως «ασθένεια Suzuki», ενώ στην πραγματικότητα ονομαζόταν Καβασάκι! Μάλλον, κάποιος μπέρδεψε τις μηχανές…

 

Πηγή