5 τρόποι να ανακαλύψεις τα κρυφά ταλέντα σου που έκρυβες τόσο καιρό!

388
5 τρόποι να ανακαλύψεις τα κρυφά ταλέντα σου που τόσο καιρό

Η αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας συνήθως είναι αρκετά περίπλοκη και δεν είναι λίγες οι φορές που δεν μπορούμε οι ίδιοι να διακρίνουμε σε τι είμαστε καλοί ή έχουμε έστω μια κλίση. Δεν είναι εύκολο να διακρίνουμε τα ταλέντα μας, τα οποία συνήθως κρύβονται σε πράγματα που ίσως δεν περιμέναμε και τελικά μπορεί να αποδειχθούμε καλοί σε κάτι που θεωρούσαμε πως δεν θα ανταποκρινόμασταν επαρκώς. Το να ανακαλύψεις τα ταλέντα σου απαιτεί αρκετή προσπάθεια και δουλειά, ωστόσο σίγουρα αξίζει τον κόπο!

Κάποιοι χρήσιμοι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να αναζητήσεις τα ταλέντα σου είναι οι εξής:

1. Να είσαι ανοιχτός σε επιλογές

Ένας καλός τρόπος να μπεις στη διαδικασία να ανακαλύψεις τα ταλέντα σου είναι αρχικά να μην αποκλείεις επιλογές κι ευκαιρίες που προκύπτουν στο δρόμο σου. Δεν ξέρεις ποτέ πού θα σε φέρει η ζωή, γι’ αυτό αφέσου. Μην περιορίζεσαι σε αυτά που πιστεύεις ότι τα καταφέρνεις και μην αφήνεις το φόβο ή τη συνήθεια να σε απομακρύνουν από τον στόχο σου.

2. Ρώτησε τους κοντινούς σου ανθρώπους

Όλοι μας έχουμε κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες και ταλέντα που συνήθως μένουν ανεκμετάλλευτα είτε γιατί τα αγνοούμε είτε γιατί τα θεωρούμε δεδομένα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι άνθρωποι που σε περιβάλουν να ξέρουν καλύτερα ποια είναι τα ταλέντα σου, σε αντίθεση με εσένα. Επομένως, ρώτησε αυτούς που εμπιστεύεσαι ποια θεωρούν πώς είναι αυτά. Επίσης, ένας ακόμη τρόπος να τα ανακαλύψεις είναι να σκεφτείς όλα εκείνα τα κομπλιμέντα που έχεις λάβει κατά καιρούς. Υπήρχε λόγος που τα άκουσες!

3. Δοκίμασε νέα πράγματα

Ξεκίνα να πειραματίζεσαι και να δοκιμάζεις. Πώς θα ανακαλύψεις σε τι έχεις έφεση αν δεν δοκιμάσεις πρώτα διαφορετικά πράγματα; Μην είσαι αρνητικός όταν κάποιος φίλος σε παρακινεί να κάνετε κάτι έξω από τα νερά σου, γιατί στην πορεία μπορεί να καταλάβεις ότι τελικά δεν ήσουν… και τόσο έξω!

4. Σκέψου τα θέματα που λατρεύεις να συζητάς

Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα που παθιάζεσαι λίγο παραπάνω όταν το συζητάς σε σημείο που οι φίλοι  σου να έχουν απηυδήσει όταν σε ακούνε; Γνωρίζεις πάρα πολλά για το θέμα αυτό, ενώ ταυτόχρονα σε ενδιαφέρει κάθε περαιτέρω σχετική πληροφορία κι έξτρα γνώση; Σκέψου το ξανά λοιπόν, μήπως κάποιο κρυφό ταλέντο σου υπάρχει εκεί ή έστω συνδέεται μ’ αυτό το θέμα.

5. Αναλογίσου τα πράγματα που απολαμβάνεις περισσότερο

Τι είναι αυτό που σε συναρπάζει; Σκέψου τι είναι αυτό που αγαπάς να κάνεις περισσότερο όταν βρίσκεις ελεύθερο χρόνο. Εάν πραγματικά νιώθεις να χάνεσαι μέσα σε αυτό και παράλληλα αισθάνεσαι ένα αίσθημα πληρότητας, να ξέρεις πως πρόκειται για ένα φυσικό χάρισμα.

 

Πηγή