5 σιχαμερά πράγματα που συμβαίνουν όταν δεν αλλάζεις τόσο συχνά το ξυραφάκι σου!

456
5 σιχαμερά πράγματα που συμβαίνουν όταν δεν αλλάζεις τόσο συχνά το ξυραφάκι σου!

Πότε είναι η καταλληλότερη στιγμή να αντικαταστήσεις το ξυραφάκι που χρησιμοποιείς;

Εξαρτάται, είναι η απάντηση. Αν χρησιμοποιείς ξυραφάκι για να ξυρίζεις μία συγκεκριμένη περιοχή π.χ. (πόδια, μασχάλες, ηβική περιοχή), οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να το αλλάζεις τακτικά. Αν προσέξεις ότι το ξυραφάκι δεν κινείται με ευχέρεια και φαίνεται να έχει «μπουκώσει» από τις τρίχες, προφανώς πρέπει να το αλλάζεις ακόμη πιο τακτικά. Ναι το ξέρω, οι λεπίδες δεν είναι φθηνές και προσπαθείς να επεκτείνεις τη ζωή του ξυραφιού όσο περισσότερο μπορείς, ωστόσο δεν κάνεις και την καλύτερη χάρη στην υγεία σου.

Αυτά είναι τα πιο σιχαμερά πράγματα που συμβαίνουν όταν δεν αλλάζεις το ξυραφάκι σου τόσο συχνά:

#1 Το ξυραφάκι σου είναι καλυμμένο από λίγδα

Όσο πιο πολύ χρησιμοποιείς το ίδιο ξυραφάκι, τόσο περισσότερα βακτήρια, νεκρά κύτταρα, κρέμα ξυρίσματος και υπολείμματα τριχών θα μαζεύονται στις λεπίδες. Ίου! Ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα!

#2 Το ξύρισμά σου είναι επιφανειακό

Έχεις αγαπήσει πολύ το ξυραφάκι σου φαίνεται και δεν μπορείς να το αποχωριστείς. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι εξακολουθείς να το χρησιμοποιείς, ακόμη κι όταν βλέπεις ότι δεν ξυρίζει τόσο καλά όσο θες. Με το ίδιο, παλιό σου ξυραφάκι χρειάζεται ο διπλάσιος χρόνος και προσπάθεια για να ξυρίσεις μία περιοχή καθώς χρειάζεται να την περάσεις πολλαπλές φορές για να ξυριστεί ικανοποιητικά.

#3 Μπορεί να πάθεις φλεγμονή

Μία λεπίδα πνιγμένη από τρίχες που ακουμπά ξανά και ξανά στο δέρμα σου, σου δημιουργεί κοκκινάδες και στίγματα σαν να έχεις σπυράκια, όμως στη πραγματικότητα πρόκειται απλά για φλεγμονή. Μπορεί να είναι προσωρινή κατάσταση, αλλά πολύ επίπονη και ενοχλητική.

#4 Είναι πιο εύκολο να κοπείς

Πέρα από τον ερεθισμό και τα στίγματα, με ένα πολυχρησιμοποιημένο ξυραφάκι είναι πολύ πιο εύκολο να κοπείς από ότι με ένα καινούριο, ειδικά στα ευαίσθητα σημεία.

#5 Αυξάνεται το ρίσκο της μόλυνσης/λοίμωξης

Παλιές λεπίδες + ερεθισμένο δέρμα = επικίνδυνος συνδυασμός. Εν τω μεταξύ, το γεγονός ότι εσύ δεν βλέπεις τις σχισμές στο δέρμα σου, δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκεί. Με όλα εκείνα τα βακτήρια και νεκρά κύτταρα που έχουν μαζευτεί στην εκτεθειμένη περιοχή, ο κίνδυνος να πάθεις μόλυνση είναι μεγάλος. Μερικοί επιστήμονες υποστηρίζουν μάλιστα, ότι όσο πιο συχνά ξυρίζει μία γυναίκα την ηβική της περιοχή, τόσο πιο πιθανό είναι να προσβληθεί από σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα από έναν ήδη μολυσμένο σύντροφο, λόγω των ανοιχτών τραυμάτων και πληγών που υπάρχουν στην περιοχή των γεννετικών της οργάνων.

 

Πηγή