5 ρούχα που πρέπει να πετάξεις τώρα από την ντουλάπα -Θα νιώσεις πιο ευτυχισμένη

504
5 ρούχα που πρέπει να πετάξεις τώρα από την ντουλάπα -Θα νιώσεις πιο ευτυχισμένη

Ρίχνοντας μια καλύτερη ματιά στην ντουλάπα σου, πιο διερευνητική, θα εντοπίσεις ρούχα και αξεσουάρ που θα σε κάνουν να αναρωτηθείς για ποιο λόγο υπάρχουν ακόμα μέσα σε αυτή.

Κομμάτια που δεν είναι στο νούμερό σου, που σου προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα.

Η Λόρεν είναι fashion editor. Αποφάσισε να κάνει ξεσκαρτάρισμα στην ντουλάπα της απομακρύνοντας συγκεκριμένα ρούχα και μοιράζεται την εμπειρία της:

«Τα ρούχα που έχεις στην ντουλάπα σου θα πρέπει να διέπονται από ένα και μόνο κριτήριο: πόσο χαρούμενη σε κάνουν. Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο «Μισώ ό,τι έχει η ντουλάπα μου» και στο «Κρατώ κομμάτια που με στενοχωρούν για κάποιο λόγο». Υπάρχουν ρούχα που κάθε φορά που τα βλέπεις σου ξυπνούν το αίσθημα της ανασφάλειας, της απογοήτευσης ή της νοσταλγίας. Αποφάσισα να κάνω την ντουλάπα μου ένα μέρος για να «ξεφεύγω», που θα με γεμίσει αυτοπεποίθηση και θα με κάνει πιο χαρούμενη. Ετσι απομάκρυνα συγκεκριμένα κομμάτια…».

1) Κομμάτια που μου φέρνουν στο μυαλό κακές αναμνήσεις

«Ναι, υπάρχουν κομμάτια που μας δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα γιατί τα έχουμε συνδέσει με αρνητικές καταστάσεις και γεγονότα των οποίων η ανάμνηση μας στενοχωρεί. Πχ. Ενα κόσμημα που ήταν δώρο από κάποιον πρώην, ένα ρούχο που φορέσαμε σε μια θλιβερή ημέρα. Αποφάσισα να κάνω ξεσκαρτάρισμα και να καθαρίσω το μυαλό μου. Είναι προτιμότερο να κρατάμε ρούχα που μας κάνουν να χαμογελάμε.

2) Tα κομμάτια που είχα δανειστεί

«Ισως να έχεις κι εσύ ρούχα που έχεις δανειστεί και για κάποιο λόγο δεν τα έδωσες ποτέ πίσω. Εμένα, κάθε φορά που άνοιγα την ντουλάπα και τα έβλεπα μπροστά μου, μου προκαλούσαν άγχος. Σκεφτόμουν ότι δεν ήμουν υπεύθυνη, ότι είναι λάθος που τόσο καιρό δεν τα έχω επιστρέψει. Μπορεί να έχουν περάσει και χρόνια από τότε που τα δανείστηκες και πια να μην μιλάς ούτε με το άτομο που σου τα δάνεισε. Μια ιδέα είναι να του τα επιστρέψεις με κάποιον τρόπο. Αλλά σίγουρα να τα απομακρύνεις από την ντουλάπα σου».

3) Ρούχα που με έκαναν να νιώθω νοσταλγία και με βάραιναν ψυχικά

Παρά το ότι τα graphic tees –τα μπλουζάκια με τη στάμπα- είναι πολύ hot τάση φέτος, εγώ αποφάσισα να απομακρύνω τα μπλουζάκια από τα μαθητικά μου χρόνια των οποίων οι αναμνήσεις με έκαναν να νιώθω βάρος, ότι «πια έχω μεγαλώσει». Κράτησα μόνο δύο για να τα φοράω στον ύπνο».

 

 

4) Ρούχα που αγόρασα και δεν φόρεσα ποτέ γιατί δεν μου ταίριαζαν

«Αποφάσισα να απομακρύνω κάθε ρούχο που ξέρω ότι δεν πρόκειται να φορέσω ποτέ γιατί δεν ταιριάζει στο στιλ μου. Τα ρούχα που πρέπει να έχουμε στην ντουλάπα μας είναι τα ρούχα που πραγματικά μας ταιριάζουν και ξέρουμε ότι θα φορέσουμε. Τα υπόλοιπα απλά πιάνουν χώρο και είναι σαν να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας αν τα κρατάμε».

5) Ρούχα που δεν μου κάνουν πια

«Υποθέτω ότι πολλές γυναίκες κρατούν κρυμμένα στην ντουλάπα τους κομμάτια που δεν τους κάνουν πια, όπως έκανα κι εγώ. Η πίσω σκέψη είναι ότι «Θα αδυνατίσω και θα μου κάνουν και πάλι», θεωρούν ότι τους δίνουν κίνητρο. Ομως, από προσωπική εμπειρία, έχω να πω ότι όλο αυτό το σκεπτικό δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα για το σώμα που έχουμε στην παρούσα φάση. Εγω προτείνω να απομακρύνουμε αυτά τα κομμάτια. Πχ. Τα skinny τζιν που ξέρουμε ότι δεν μας μπαίνουν με τίποτα! Τώρα επενδύω σε ρούχα που είναι στο νούμερό μου και με κάνουν να νιώθω σίγουρη για το σώμα μου».

Πηγή