5 πράγματα που πρέπει να κάνεις την Δευτέρα

464
5 πράγματα που πρέπει να κάνεις την Δευτέρα

Έχουν περάσει αμέτρητες Δευτέρες και θα έρθουν ακόμα περισσότερες. Αυτός δεν είναι λόγος να μην σκας ένα χαμόγελο και να βάζεις τα πράγματα σε μία σειρά. Μία Δευτέρα με γκρίνια και μούτρα μπορεί γίνει ένα τσουνάμι που θα πάρει σβάρνα τις μέρες και θα φτάσεις μέχρι την Παρασκευή χωρίς να έχεις καταλάβει γιατί σου μοιάζουν όλα χάλια. Κάνε αυτά τα 5 πράγματα παρακάτω και καλή εβδομάδα!

1. Να έχεις κοιμηθεί νωρίς την Κυριακή!
Εάν ξενύχτησες χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος τότε θα πληρώσεις το τίμημα την υπόλοιπη εβδομάδα. Εξακριβωμένο. Η καλή εβδομάδα κρίνεται από το βράδυ της Κυριακής που απαιτεί ύπνο. Εάν διατηρήσεις το σωστό μοτίβο ύπνου τότε η εβδομάδα θα πάει καλά και θα διατηρηθείς φρέσκια.

2. Να έχεις θετική διάθεση
«Ναι, κάτι μας είπες τώρα. Άντε κάντο εσύ». Κι όμως αν δεν θέλεις να σπαταλάς την ενέργειά σου, μην σουφρώνεις τα χείλη σου και να σε ενοχλούν τα πάντα. Είναι ένα τόσο μικρό πράγμα που μπορεί όμως να κάνει μεγάλη διαφορά.

3. Οργάνωσε το πρόγραμμά σου
Κοίτα μπροστά τις έχεις να κάνεις τις επόμενες ημέρες και βάλε σε σειρά τις προτεραιότητές σου. Χωρίς πρόγραμμα απλώς θα χαθείς και η παραγωγικότητά του αυτήν την εβδομάδα θα πάει περίπατο.

4. Να έχεις ανοιχτό μυαλό
Θα σου επιτρέψει να δημιουργήσεις καινούργιες ιδέες και θα σε προκαλέσει να σκεφτείς καινούργιες. Μόνο έτσι θα καθίσεις να ακούσεις με ενδιαφέρον τι έχουν να πουν οι συνεργάτες σου και να συμπληρώσεις τις προτάσεις τους.

5. Κάνε γυμναστική
Το πρωί ξέχασες την υπόσχεση που είχες δώσει το Σαββατοκύριακο πως από Δευτέρα θα ξεκινήσεις γυμναστική; Όταν θα γυρίσεις από την δουλειά έχεις χρόνο να τεντώσεις το σώμα σου και να το κάνεις να ξεσκουριάσει. Τέλος οι δικαιολογίες. Κάντο και θα δεις πόσο καλύτερα θα ξυπνήσεις την Τρίτη…

 

Πηγή