5 νέες επικές συνταγές για μπέργκερ από τα κορυφαία στέκια του Λος Άντζελες

46
burger συνταγή καλύτερες

Από το LA προσγειώνονται κατευθείαν στην κουζίνα σου

Όπως λέει και η Gigi Hadid: “Eat clean to stay fit; have a burger to stay sane”. Και αυτό ακριβώς κάνουμε και εμείς, σου προτείνουμε να ακολουθήσεις. Αλλά όχι με τον κοινότυπο τρόπο. Δε λέω, καλό το cheeseburger, ακόμη καλύτερο το BLT και κορυφαίο το Big Kahuna αλλά εδώ θα κάνουμε τη διαφορά.

Ξέρεις πώς;

Με 5 κορυφαία burgers, όπως τα τρώνε στην Καλιφόρνια, που εκτός των άλλων, ξέρουν κι από το burger το καλό. Ιδού λοιπόν.

Τhe Russian Bear

https://www.instagram.com/p/BP-sKldDbsZ/?utm_source=ig_embed

Mόνο και μόνο το όνομά του αρκεί για να σκεφτεί κάποιος ένα γούνινο καπέλο και βότκα. Το γνωστό επίσης και σαν “Blasbeet” burger που σερβίρει το Grill ‘Em All θα μπορούσε να είναι ένα σκληρό, σοβιετικό έδεσμα. Περιέχει ανάμεσα στα δυο ψωμάκια ένα ζουμερό βοδινό μπιφτέκι 230 γρ., σάλτσα άγριων μανιταριών, ένα κομμένο ουκρανικό λουκάνικο kielbasa και την περίφημη -επίσης ουκρανική- σαλάτα με λαχανικά (πατάτες, αρακά, κρεμμύδι, αγγούρι τουρσί), αυγά και χοιρινή γλώσσα. Και όλα αυτά σε brioche bun. Για τολμηρούς παίκτες.

The Foie Gras Burger

https://www.instagram.com/p/BP8TgtRATAN/?utm_source=ig_embed

Ένα επιβλητικό κτήνος με μια λαχταριστή πινελιά φινέτσας, που ξεκίνησε στο Plan Check σαν μέρος ενός Anti-Valentine’s Day μενού και καθιερώθηκε. Σε σταρένιο ψωμάκι, δίνουν ραντεβού το φανταστικότερο τυρί τρούφας με πραγματικό φουά γκρα (ιδανικά από συκώτι χήνας), μαζί με καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα αγιολί. Ρομαντικό αν μη τι άλλο.

The Maxter

https://www.instagram.com/p/BQv2eykAEjB/?utm_source=ig_embed

Πολλοί θα μπορούσαν να πουν πως είναι απλά ένα σάντουιτς με κοτόπουλο και αυτό δεν θα ήταν μακριά από την πραγματικότητα. Η «συμμορία» του Oinkster ωστόσο δε δίστασε να το προβάλλει, αρχικά ως burger του μήνα και αργότερα σαν ένα από τα best seller πιάτα. Φιλέτο κοτόπουλο με σως αλφρέντο, παρμεζάνα και λιαστή ντομάτα σε σκορδόψωμο με ψωμί του τοστ.

The Chicken Parm and Italian Sausage Burger

Ένα burger με ένταση, βάθος και πάθος σου προσφέρουν στο Slater’s 50/50. Σε ψωμάκι τσιαπάτα αρκεί να προσθέσεις ένα παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο με παρμεζάνα, μπιφτέκι από ‘nduja (πρόκειται για το μαλακό ιταλικό λουκάνικο από απομεινάρια χοιρινού -μεταξύ άλλων εντόσθια και μάγουλα, «ωριμασμένο» μαζί με τσίλι, που έχει ιδιαιτέρως μαλακή υφή), μοτσαρέλα, προβολόνε, πανσέτα και βασιλικό, όλα περιλουσμένα με σάλτσα μαρινάρα. Υπερβολικό για κάποιους, ένα χαλαρό μεσημεριανό για άλλους.

The Burg

https://www.instagram.com/p/BQBtGEAF0Jz/?utm_source=ig_embed

Oι Roy Choi και Daniel Patterson εφάρμοσαν μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία στο LocoL, δημιουργώντας πρώτοι burgers μέχρι και για vegan. Το “The Burg” πάντως εξακολουθεί να είναι το πιο διάσημο μπιφτεκόψωμό τους. Το μυστικό εδώ βρίσκεται στην περιβόητη σάλτσα από gochujang (πάστα κορεάτικης καυτερής πιπεριάς), που ταιριάζει άψογα με το μπιφτέκι από κιμά πανσέτας, το μαρούλι, τη ντομάτα και το τσένταρ.

 

Πηγή: askmen.com

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ