5 μυστικά για την τέλεια σπιτική pizza

37
food

Ο Franco Pepe, ο καλύτερος pizzaiolo της Ιταλίας, δίνει τις συμβουλές του και εμείς ακολουθούμε.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Τι αλεύρι πρέπει να χρησιμοποιούμε;

«Η ποιότητα του αλευριού κάνει τη διαφορά. Επιλέξτε ένα λευκό, πλούσιο σε πρωτείνες αλεύρι για όλες τις χρήσεις».

Και η μαγιά;

«Η μαγιά μπίρας είναι ό,τι πρέπει: ελάχιστη αρκεί. Μη χρησιμοποιείτε πολύ αλάτι, σταματά το φούσκωμα».

Πώς δουλεύεται η ζύμη;

«Στο χέρι μέχρι να φτάσει στο «σημείο της πάστας», δηλαδή όταν δεν κολλάει πια στα δάχτυλα».

Πόση ώρα ψήνουμε;

«10′ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς ώστε η πίτσα να πάρει το κατάλληλο θερμικό σοκ».

Εναλλακτικά, αντί για φούρνο;

«Στο τηγάνι! Όπως κάνουν παραδοσιακά στη Νάπολη και την αποκαλούν Montanara. H ζύμη είναι η ίδια, αλλά τηγανίζεται σε ηλιέλαιο και γαρνίρεται με σος ντομάτας, ρίγανη και τυρί stracciatella».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here