5 λόγοι που δεν μπορείς να κάνεις μια σχέση να κρατήσει!

403
5 λόγοι που δεν μπορείς να κάνεις μια σχέση να κρατήσει!

Ας το παραδεχτούμε, ζούμε σε μια εποχή που οι ανθρώπινες σχέσεις και κυρίως οι ερωτικές είναι πολύ δύσκολες!

Αλλάζουμε συνεχώς συντρόφους ψάχνοντας να βρούμε το ένα και μοναδικό άλλο μας μισό. Αυτό το τέλειο  άλλο μισό που έχουμε πλάσει στο μυαλό μας και είμαστε σίγουροι ότι θα μας κάνει ευτυχισμένους. Βέβαια αυτό δεν συμβαίνει πάντα και καταλήγουμε να απογοητευόμαστε και να θεωρούμε ότι μας ελκύουν ανεγκέφαλα άτομα ή ακόμα και να  κατηγορούμε και τους εαυτούς μας. Αυτή η κατάσταση μας δημιουργεί ανασφάλειες και τις κουβαλάμε στη επόμενη σχέση. Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε λοιπόν είναι ότι το η αιτία είναι κάπως βαθύτερη.

  • Έχουμε υπέρμετρο εγωισμό. Ζούμε σε μια κοινωνία που συνεχώς απαιτεί από εμάς να είμαστε δυνατοί και cool. Να έχουμε το πάνω χέρι και να υπερισχύσουμε στο όποιον ανταγωνισμό. Πιέζουμε τον εαυτό να κρύψει τη συγκίνηση, την αδυναμία, την αγάπη, το θύμο και όλα τα συναισθήματα. Όμως αυτά είναι που δημιουργούν δεσμούς. Από ένα σημείο της σχέσεις και μετά πρέπει να ανοιχθείς περισσότερο. Το ότι δείχνεις εμπιστοσύνη σε κάποιον θα τον κάνει να αισθανθεί ότι είναι σημαντικός. Επίσης στη πρώτη ασήμαντη τριβή κρίνονται πολλά. Διαχειρίσου το με ηρεμία. Κάνε λίγο πίσω  και θα εκτιμηθεί.

 

  • Αφιερώνουμε πολύ χρόνο στη δουλειά μας. Όσο και να είναι το πάθος σου η δουλειά σου κάποια στιγμή πρέπει  να την αφήνεις στην άκρη και να ζεις. Όσο και να γουστάρεις κάποιον από μακρυά δεν το καταλαβαίνει. Αφιέρωσε χρόνο, μοιράσου στιγμές και φτιάξε εμπειρίες. Οι ανθρώπινες σχέσεις θέλουν κι αυτές δουλειά!

 

  • Φοβόμαστε ότι θα πληγωθούμε. Έχει συμβεί στο καθένα να πληγωθεί από μια αποτυχημένη σχέση και θα συμβαίνει πάντα. Ο φόβος όμως σε κάνει να χάνεις κι αυτά που όντως αξίζουν. Πάρε για παράδειγμα το φόβο για τα αεροπλάνα. Αν μπεις μπορεί και να πέσει αλλά αν δεν μπεις δεν θα δεις όλα αυτά τα υπέροχα μέρη που δεν έχεις ξαναδεί. Οι πιθανότητες είναι υπέρ σου γιατί όλοι θέλουν να δουν αυτά τα μέρη και να ζήσουν καινούριες εμπειρίες.

 

  • Θεωρούμε ότι μια σχέση για να είναι επιτυχημένη πρέπει να καταλήξει σε γάμο και τη δέσμευση με τη μορφή κάποιου χαρτιού. Η ύπαρξη του γάμου με ουσιαστική σημασία είναι όταν αποζητάς την Ευλογία λόγω της θρησκείας. Πρέπει δηλαδή να υπογράψουμε και να δηλώσουμε με μάρτυρες ότι θέλουμε να είμαστε για πάντα μαζί; Αυτό το ξέρουμε και οι δύο και αυτό μετράει.  Δεν κρατήθηκε πότε μια σχέση με υπογραφές.

 

  • Δεν θέλουμε πραγματικά να βρούμε το άλλο μας μισό.   Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους λείπει κανένα μισό και είναι ολόκληρη από μόνοι τους.  Τα κοινωνικά  στερεότυπα μας επιβάλουν ένα πρότυπο ζωής που μπορεί και να μη μας εκφράζει. Μπορεί μέσα σου  πραγματικά να θες να είσαι μόνος και να σε έχουν πείσει για το αντίθετο. Έτσι ασυνείδητα δημιουργείς εμπόδια, τριβές στη σχέση και ταλαιπωρείς και τον εκάστοτε σύντροφο σου που δεν σου φταίει και σε τίποτα.

 

Κάθε σχέση και κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός αλλά μερικά πράγματα παραμένουν ιδία γιατί όλοι έχουμε συναισθήματα και νιώθουμε την ανάγκη να τα εκφράζουμε στους δικούς μας ανθρώπους. Σιγούρα πάντα θα υπάρχουν τριβές στη σχέση γιατί δεν υπάρχει το τέλειο που ψάχνεις και αν υπάρχει και τελικά το  βρεις θα σου πάρει πολύ λίγο να το βαρεθείς αφόρητα. Οι  σχέσεις από την αρχή ως τέλος έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους και αυτό είναι που τις κάνει μοναδικές. Θέλουν πολύ δουλειά και υπομονή αλλά αξίζουν τον κόπο!!

 

Γράφει η Βίβιαν Φίνου.