5 έξυπνες ιδέες αντί για κομοδίνο

917
5 έξυπνες ιδέες αντί για κομοδίνο

Τα κομοδίνα είναι για το κρεβάτι ό,τι οι τσέπες για το παντελόνι – δεν εκτιμάς τη χρησιμότητά τους μέχρι να σου λείψουν. Και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια που θα καταλάβεις όταν το πρωί σηκωθείς από το κρεβάτι και πατήσεις το tablet στο πάτωμα.

Αν δεν περισσεύουν λεφτά για κομοδίνο ή αν απλά βαρέθηκες τα κλασικά, δες παρακάτω τι μπορείς να βάλεις στη θέση του και να μεταμορφώσεις την κρεβατοκάμαρα σου ανέξοδα, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Βιβλία

Αν έχεις ήδη δίπλα στο κρεβάτι λοφίσκους από βιβλία, δεν θα κουραστείς πολύ. Πάρε δυο ανδρικές ζώνες, βάλε προσεκτικά τα βιβλία σε δύο στοίβες επάνω τους, σφίξε ελαφρά και κούμπωσέ τις.


Καρέκλα ή πολυθρόνα

Συνήθως αντικαθιστούμε τα κομοδίνα με καρέκλες, αλλά μια υφασμάτινη πολυθρόνα είναι προτιμότερη. Μπορείς να καρφιτσώνεις επάνω της τα σκουλαρίκια που ξέχασες να βγάλεις ή άφησε στο μπράτσο της το βιβλίο σου ανοιχτό στη σελίδα που έχεις φτάσει.


Ράφια ή παλιά συρτάρια

Αν η κρεβατοκάμαρα είναι τόσο μικρή που κάθε τετραγωνικό είναι χρήσιμο, εκμεταλλεύσου τους τοίχους. Στερέωσε ένα παλιό συρτάρι ή ένα καφάσι στο ύψος του μαξιλαριού, εξοικονομώντας πολύτιμο χώρο στο πάτωμα.


Σκάλα

Στερέωσε στον τοίχο μια όμορφη ξύλινη σκάλα – είναι απίστευτο το πόσα πράγματα μπορείς να κρεμάσεις πάνω της. Δεν μπορείς βέβαια να ακουμπήσεις το ποτήρι του νερού αλλά, τι να κάνεις, δεν γίνεται να τα έχεις όλα.


Βαλίτσες

Η βαλίτσα της γιαγιάς είναι ιδανική για αυτή τη δουλειά. Μπορείς να της καρφώσεις ποδαράκια για να έρθει στο ύψος του κρεβατιού ή απλά να τοποθετήσεις πολλές τη μία πάνω στην άλλη.


Και μια έξτρα πρόταση…

Το κομοδίνο που αιωρείται

Εντάξει δεν είναι τόσο εύκολο όσο το να φέρεις την καρέκλα από το σαλόνι στην κρεβατοκάμαρα, θέλει μια κίνηση παραπάνω (άντε δύο) για να το κρεμάσεις και μια συνεννόηση με τον ξυλουργό για να βρεις το σωστό ξύλο, αλλά δες πόσο όμορφο είναι!

Διαβάστε επίσης: 10 έξυπνα τρικ για μικρούς χώρους

 

Πηγή