5 αστυνομικά βιβλία για αναγνώστες εθισμένους σε ανατροπές & γρήγορη πλοκή

708
5 αστυνομικά βιβλία για αναγνώστες εθισμένους σε ανατροπές & γρήγορη πλοκή

Δυνατές περιπέτειες από σύγχρονους συγγραφείς ή κλασικές νουάρ ιστορίες από τους μετρ του είδους θα σας καθηλώσουν και θα σας συντροφεύσουν αυτό το Σεπτέμβριο.

Οι Χαρισματικοί
του Μάρκους Σέικι (εκδ. Πόλις)
Από το 1980 και μετά ένας στους εκατό ανθρώπους γεννιέται με μια ιδιαίτερη ικανότητα που τον κατατάσσει στους «χαρισματικούς». Η αμερικανική κυβέρνηση τους φακελώνει για να τους ελέγχει και να τους επιτηρεί…

Στο Πίσω Κάθισμα
της Ευτυχίας Γιαννάκη (εκδ. Ίκαρος)
Ο αστυνόμος Χάρης Κόκκινος και οι συνεργάτες του καλούνται να διαλευκάνουν ένα έγκλημα. Σύντομα αντιλαμβάνονται ότι θα χρειαστεί να αναζητήσουν τα αίτια στο σκοτεινό παρελθόν του θύματος στην καρδιά της σημερινής Αθήνας.

Το Χέρι του Θεού
του Φίλιπ Κερ (εκδ. Κέδρος)
Το αστέρι της Λόντον Σίτι καταρρέει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο παίκτης πέθανε από καρδιακή προσβολή ή μήπως ο θάνατος πρέπει να αποδοθεί σε σκευωρία;

Μπέττυ
του Ζορζ Σιμενόν (εκδ. Άγρα)
Η Μπέττυ βυθίζεται σε ένα τραγικό ξόδεμα με αλκοόλ και τυχαίους άντρες, ώσπου μια άλλη γυναίκα την περιμαζεύει μια νύχτα σ’ ένα επαρχιακό εστιατόριο. Σε αυτό το βιβλίο βασίστηκε η ομώνυμη ταινία του Κλοντ Σαμπρόλ.

Το Τέλος του Δρόμου
του Γιάννη Μαρή (εκδ. Άγρα)
Η απεγνωσμένη ιστορία έρωτα ανάμεσα σε έναν ώριμο, γοητευτικό άντρα και μια νεαρή καλλονή που ποθούν πολλοί εκτυλίσσεται σε πλούσια αθηναϊκά σπίτια, σε γκαλερί, στου Λουμίδη και στου Zonar’s. Το μυθιστόρημα, δημοσιευμένο το 1957 σε 52 συνέχειες στην εφημερίδα Ακρόπολις, κυκλοφορεί τώρα για πρώτη φορά σε βιβλίο.

 

Πηγή: elle