Τα κομμάτια της ντουλάπας σου που δεν πρέπει να φοράς δεύτερη μέρα στη σειρά

365
Τα κομμάτια της ντουλάπας σου που δεν πρέπει να φοράς δεύτερη μέρα στη σειρά

Είναι η ώρα που στέκεστε μπροστά από την ανοιχτή ντουλάπα σας ατενίζοντας τα ρούχα και τα παπούτσια σας με ένα ερωτηματικό πάνω από το κεφάλι σας.

Δεν μπορούμε να σάς πούμε τι να φορέσετε, μπορούμε όμως να σας πούμε με σιγουριά τι δεν πρέπει να φορέσετε.

Σκεφτείτε το λίγο. Δε θα ήταν πάρα πολύ βολικό αν μπορούσαμε να φοράμε κάθε μέρα τα ίδια ακριβώς ρούχα και να αποφεύγαμε την καθημερινή -και επαρκώς κουραστική- διαδικασία του τι να επιλέξουμε; Να πω εγώ; ΝΑΙ, θα ήταν.

Σε κάθε περίπτωση, κανείς δε το κάνει κυρίως για λόγους αισθητικής και στιλ. Οι λόγοι όμως είναι και πιο πρακτικοί. Κι ενώ δεν έγινε και τίποτα αν φορέσετε για δεύτερη μέρα το ίδιο τζιν ή σορτς, ακόμα και μπλούζα (αν δεν μυρίζει από την προηγούμενο), το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αποφύγετε αυτά τα δύο.

Σουτιέν: Ω ναι. Δεν πρέπει να φοράτε το ίδιο σουτιέν με την προηγούμενη ημέρα. Δεν εννοούμε να το βάλετε κατευθείαν για πλύσιμο, αλλά επιλέξετε ένα άλλο από το συρτάρι με τα εσώρουχα σας.
Τα σουτιέν χρειάζονται τουλάχιστον μία μέρα για να «ξεκουραστούν» ώστε το ελαστικό ύφασμα που έχει τεντωθεί να επανέλθει στη θέση του. Αν φοράτε το ίδιο σουτιέν κάθε μέρα, το ελαστικό δεν ξανασφίγγει ποτέ και κάπως έτσι τα σουτιέν σας «χαλαρώνουν» τελείως, χάνοντας τη δυνατότητα να στηρίζουν σωστά το στήθος σας.

Παπουτσια: Όπως και τα σουτιέν, έτσι και τα παπούτσια θέλουν χρόνο και χώρο για να ξαναπάρουν την αρχική τους φόρμα. Το ίδιο και τα πέλματά σας! Σύμφωνα με ειδικούς κινησιολογίας, φορώντας το ίδιο ζευγάρι ή το ίδιο στιλ παπούτσια κάθε μέρα, ασκείτε επαναλαμβανόμενη πίεση σε όμοιες περιοχές του ποδιού με αποτέλεσμα να αυξάνετε τις πιθανότητες να αναπτυχθούν δυσμορφίες στο πέλμα και στα δάχτυλα του ποδιού σας.