4 πικάντικες συνταγές για όσους λατρεύουν το Μεξικάνικο

144
4 πικάντικες συνταγές για όσους λατρεύουν το Μεξικάνικο

Συνοδέψτε τες με δροσιστική μαργαρίτα-λεμόνι… Αυτά τα πιάτα θα μείνουν αξέχαστα σε εσάς και τους καλεσμένους σας.

1 / 4

Τάκος
(προετοιμασία: 30′, μαγείρεμα: 20′)

Υλικά
1 λουκάνικο τσορίθο, 1 πατάτα, 2 αυγά, 1 κ.γ. γάλα, 4 έτοιμες μικρές τορτίγιες, ελαιόλαδο

Για την κόκκινη σάλτσα
1 ξερό κρεμμύδι, 4 ντομάτες, 6 σκελίδες σκόρδο, 4 μικρές καυτερές πιπεριές
200 ml ζωμό κοτόπουλου, ½ ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Φτιάχνετε την κόκκινη σάλτσα: ξεσποριάζετε και ψιλοκόβετε τις πιπεριές, κόβετε το κρεμμύδι και τις ντομάτες στα τέσσερα και τα σιγοβράζετε στο ζωμό κοτόπουλου για περίπου 15΄ μαζί με το σκόρδο λιωμένο. Όταν κρυώσουν, προσθέτετε το φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο, ανακατεύετε καλά, αλατοπιπερώνετε και φυλάτε τη σάλτσα στην άκρη.
2. Αφαιρείτε τη μεμβράνη που περιβάλλει το λουκάνικο τσορίθο, κόβετε σε μικρά κομμάτια το εσωτερικό και τα σοτάρετε στο τηγάνι μέχρι να γίνουν τραγανά (μην προσθέσετε ελαιόλαδο, το τσορίθο έχει αρκετό λίπος).
3. Καθαρίζετε, κόβετε σε λεπτά στικ την πατάτα και τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμα, τα βάζετε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το λάδι.
4. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και 1 πρέζα αλάτι. Τα μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς έτσι ώστε να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
5. Προετοιμάζετε τα τάκος: σε κάθε τορτίγια βάζετε 1 κ.σ. σάλτσα, 1 κ.σ. από το αυγό, 1 κ.σ. από το τσορίθο και στην κορυφή λίγα στικ πατάτας και σερβίρετε.

Αυγά rancheros
(προετοιμασία: 20′, μαγείρεμα: 30′)

Υλικά
4 έτοιμες τορτίγιες, 4 αυγά, 100 γραμμ. φέτα, 1 κ.σ. λευκό ξίδι

Για τη σάλτσα
200 γραμμ. ντοματίνια, 1 ξερό κρεμμύδι, 6 σκελίδες σκόρδο, 2 καυτερές πιπεριές, ½ ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Ετοιμάζετε τη σάλτσα: προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Κόβετε τα ντοματίνια στα τέσσερα και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Τα βάζετε σε ένα ταψάκι μαζί με το σκόρδο καθαρισμένο και τις πιπεριές, αφού πρώτα τις ξεσποριάσετε, και ψήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αποσύρετε από το φούρνο και, αφού κρυώσουν, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το κόλιαντρο ψιλοκομμένο και ανακατεύετε καλά.
2. Βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με το λευκό ξίδι.
3. Σπάτε κάθε αυγό σε ένα διαφορετικό μπολάκι.
4. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε γρήγορα το βραστό νερό δημιουργώντας μια μικρή δίνη και ρίχνετε αμέσως τα αυγά, ξεχωριστά το καθένα, καπακώνετε την κατσαρόλα και την αποσύρετε από το μάτι. Έτσι ποσάρετε τα αυγά για περίπου 3΄. Μετά τα βγάζετε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα.
5. Βάζετε τις τορτίγιες να μαλακώσουν σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Καλύπτετε την καθεμία με 1 κ.σ. σάλτσα, ένα αυγό και λίγη φέτα και σερβίρετε.

 

Τσίλι τσίζμπεργκερ
(προετοιμασία: 20′, μαγείρεμα: 30′)

Υλικά
800 γραμμ. μοσχαρίσιο κρέας φρεσκοκομμένο (σπάλα, στήθος, λάπα), 4 ψωμάκια για μπέργκερ
2 πράσινες πιπεριές, 2 καυτερές πιπεριές, 4 φέτες τυρί τσένταρ, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να σας κόψει σε κιμά φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας με λίγο λίπος. Αλατοπιπερώνετε τον κιμά και πλάθετε μπιφτέκια για μπέργκερ.
2. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο τοποθετείτε όλες τις πιπεριές και το βάζετε στο φούρνο. Όταν μαλακώσουν, τις αποσύρετε και τις αφήνετε λίγο στην άκρη να κρυώσουν. Στη συνέχεια βγάζετε τη φλούδα τους και τις χοντροκόβετε.
3. Ψήνετε τα μπιφτέκια στο φούρνο, στο μπάρμπεκιου ή στο τηγάνι με προσοχή έτσι ώστε να μη στεγνώσουν και να παραμείνουν ζουμερά.
4. Μόλις γίνουν, προσθέτετε στην κορυφή κάθε μπιφτεκιού λίγα κομμάτια πιπεριάς και 1 φέτα τσένταρ και περιμένετε μέχρι να λιώσει.
5. Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση κατά μήκος, τα γεμίζετε με ένα μπιφτέκι και σερβίρετε.

Τορτίγιες με γαρίδες
(προετοιμασία: 15′, μαγείρεμα: 5′)

Υλικά
300 γραμμ. φρέσκες γαρίδες καθαρισμένες και καλά πλυμένες, 12 έτοιμες τορτίγιες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, 2 ντομάτες
1 μικρή καυτερή πιπεριά, ½ ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, ελαιόλαδο
70 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη, αλάτι

Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά και τα σοτάρετε σε ένα σκεύος με λίγο ελαιόλαδο.
2. Στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες αφού πρώτα τις ξεφλουδίσετε και αφαιρέσετε τους σπόρους.
3. Τεμαχίζετε τις γαρίδες, ψιλοκόβετε το κόλιαντρο και τα βάζετε μέσα στο σκεύος με τα υπόλοιπα υλικά για να μαγειρευτούν.
4. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε ελάχιστο ελαιόλαδο και τοποθετείτε μία τορτίγια. Μόλις μαλακώσει, προσθέτετε 3 κ.σ. μείγμα από τις γαρίδες, λίγη μοτσαρέλα και την τυλίγετε σε λεπτό ρολό. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με όλες τις τορτίγιες.
5. Πριν τις σερβίρετε, τις ζεσταίνετε στο τηγάνι για περίπου 2΄ την καθεμία ώστε να γίνουν τραγανές και τις αλατίζετε.

 

Διαβάστε περισσότερα: 8 foodporn συνταγές που θα σε οδηγήσουν σε νιρβάνα

 

Πηγή: ELLE

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ