Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
Αρχική ΥΓΕΙΑ+FITNESS 4 Φανταστικά πράγματα που θα συμβούν άμα κόψεις το αλκοόλ!

4 Φανταστικά πράγματα που θα συμβούν άμα κόψεις το αλκοόλ!

496
4 ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ

Το αλκοόλ το αγαπάμε πάρα πολύ. Αλλά είναι ύπουλο.

Είναι πολύ εύκολο να σε ξεγελάσει στο ότι θα περάσεις καλά αλλά πολλές φορές μπορεί να σε καταστρέψει, διαλύοντάς σου το μυαλό και το σώμα.

Με αφορμή την Γαλλίδα Louise Delage, η οποία δημιούργησε έναν λογαριασμό στο Instagram ως wake up call σε ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με το ποτό, θέλαμε με τη σειρά μας να σας θυμήσουμε όλα εκείνα που μπορείτε να κερδίσετε κόβοντάς το.

1. Θα κοιμάσαι καλύτερα

Το να πίνεις αργά τη νύχτα σε βοηθά στο να πέφτεις ξερή με το που ακουμπήσεις στο μαξιλάρι σου. Ή οποιοδίποτε μαξιλάρι. Όμως να ξέρεις πως το αλκοόλ αυξάνει τα σήματα που δίνει ο εγκέφαλος έτσι ώστε να λειτουργήσει σωστά όταν απλώς ξεκουράζεσαι ξύπνιος. Αυτό σημαίνει πως δεν ξεκουράζεσαι σωστά και ενοχλείσαι πάρα πολύ εύκολα, δεν θα βολεύεσαι πουθενά και απλώς δεν θα υπάρχει σωτηρία.

2. Θα έχεις λιγότερες λιγούρες

Νομίζω πως όλοι μας όταν πίνουμε αρχίζουμε και πεινάμε. Πολύ. Γι’ αυτό έχουν ανοίξει και τόσα βρώμικα στο κέντρο της Αθήνας. Ακριβώς γι΄αυτό. Το αλκοόλ εντείνει τις αισθήσεις και σε κάνει να πεινάς περισσότερο. Ίσως με το κόψιμό του να είναι καλή ευκαιρία να χάσεις εκείνα τα 5 κιλά που ήθελες.

3. Θα χάσεις κιλά

Τι λέγαμε για εκείνα τα 5 κιλά; Ήρθε η ώρα να τα χάσεις. Βέβαια, αν δε πίνεις συχνά, δεν θα δεις διαφορά. Παρ’ όλα αυτά, το αλκοόλ δε παύει να αυξάνει τις ημερίσιες θερμίδες που πρέπει να λαμβάνεις. Σκέψου μόνο πως ένα μέσο cocktail έχει περίπου 300 θερμίδες!

4. Θα κάνεις το τέλειο δέρμα επιτέλους

Αν υποφέρεις από ξηροδερμία, το να κόψεις το αλκοόλ είναι μια πάρα πολύ καλή λύση. Γιατί δεν θα αφήνει το δέρμα να αφυδατωθεί καθώς το γεγονός ότι είναι διουρητικό, σημαίνει πως πρέπει να πηγαίνεις τουαλέτα κάθε 5 λεπτά και χάνεις νερό.

Διαβάστε επίσης στο timeforcoffee.gr :Οι τροφές με τα μεγαλύτερα οφέλη στην υγείας μας!

Πηγή