4 έξυπνα tips για να μακρύνεις τα μαλλιά σου πριν φτάσουν οι διακοπές

192

Για να μακρύνεις τα μαλλιά σου δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Εμείς βρήκαμε τα tips και στα αποκαλύπτουμε!

Μπορεί τα τελευταία χρόνια τα κοντά μαλλιά να έχουν γίνει το απόλυτο σύμβολο κομψότητας και απαράμιλλου στυλ, όμως οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι τα μακριά μαλλιά πάντα θα κερδίζουν τον θαυμασμό μας. Έτσι, λοιπόν, αν και εσύ είχες ενδώσει στην γοητεία ενός bob haircut, αλλά τώρα νοστάλγησες τπαλιό σου look και επιθυμείς να μακρύνεις ξανά τα μαλλιά σου, εμείς βρήκαμε τα tips που αν τα ακολουθήσεις πιστά θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το στόχο σου γρήγορα και εύκολα.

Photo credit: @iliridakrasniqi

Μια φορά την εβδομάδα κάνε μάσκα

Καθώς κάναμε την αναζήτησή μας για να ανακαλύψουμε τρόπους που θα μας βοηθήσουν να μακρύνουμε τα μαλλιά μας , βρήκαμε ότι όλοι hairstylists υποστηρίζουν  ομόφωνα ότι μια θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης, μια φορά την εβδομάδα, συμβάλει σημαντικά στο να μακρύνουν τα μαλλιά μας.

Έμφαση στο Λούσιμο

Το σωστό και το καλό λούσιμο είναι το βασικό βήμα για την καλή υγεία των μαλλιών μας. Πριν ακολουθήσουμε οποιασδήποτε αγωγή περιποίησης για τα μαλλιά μας, πρέπει πάντα να ξεκινάμε, έχοντας ως βάση μας το καλό πλύσιμο. Όσον αφορά την επιλογή σαμπουάν και μαλακτικού ή της θεραπείας, που θα ακολουθήσουμε, είναι καλό να αναζητούμε φόρμουλες χωρίς θειικά άλατα που δεν στεγνώνουν την τρίχα και συμβάλουν στην διατήρηση της  απαραίτητης υγρασία στα μαλλιά μας. Επιπλέον κατά το λούσιμο πρέπει να κάνουμε ένα καλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, καθώς αυτό θα αυξήσει τη ροή του αίματος και θα  τονώσει τα θυλάκια των τριχών, γεγονός που προάγει την ανάπτυξη.

Photo credit: @matildadjerf

Η διατροφή είναι σημαντική

Είμαστε ότι τρώμε! Όπως καταλαβαίνεις,  λοιπόν, όσο πιο υγιεινή διατροφή ακολουθούμε τόσο πιο υγιή θα είναι και τα μαλλιά μας. Είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα συμπεριλαμβάνει τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνη C. Επιπλέον και οι βιταμίνες Β και τα ωμέγα-3 συνδέονται συνήθως με τα δυνατά και μακριά μαλλιά.

Μεταξένια μαξιλαροθήκη για μεταξένια μαλλιά

Μπορεί να μην το γνώριζες, αλλά όταν κοιμόμαστε σε βαμβακερή μαξιλαροθήκη απορροφάτε όλη η υγρασία από τα μαλλιά μας. Αντιθέτως τα μεταξωτά υφάσματα βοηθούν στο να διατηρείται η απαιτούμενη υγρασία και μειώνεται η τριβή της τρίχας που συνήθως αυτό προκαλεί και το ανεπιθύμητο σπάσιμο.

Πηγή