Σουβλάκια από αρνί και λουκάνικα
(προετοιμασία 20’-μαγείρεμα 10’-αναμονή 2 ώρες)
Υλικά για 6 άτομα
700 γραμμ. αρνίσιο μπούτι, 6 λουκάνικα αρωματισμένα με βότανα 1 ματσάκι φασκόμηλο, 1 τσαμπί ντοματάκια τσέρι Για τη μαρινάδα: 10 κ.σ. σος τεριγιάκι ή σόγια σος, 1 κ.σ. κάρι, 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 4 κλωνάρια φασκόμηλο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1.Κόβετε το αρνί σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα μπολ.
2.Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνετε τα κλωνάρια του φασκόμηλου, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρι, τη σος, προσθέτετε λίγο νερό, ανακατεύετε καλά και περιχύνετε με τη μαρινάδα το κρέας. Το καλύπτετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
3.Κόβετε τα λουκάνικα σε κομμάτια και ξεκινάτε να φτιάχνετε το σουβλάκι. Περνάτε μέσα από κάθε ξύλινο καλαμάκι εναλλάξ ένα κομμάτι αρνί, ντοματίνι, φύλλο φασκόμηλου και λουκάνικο, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα για 10’ περίπου.
Tip: Εκτός από ντομάτα μπορείτε να προσθέσετε στα σουβλάκια και κομμάτια πράσινης πιπεριάς.