4 διαφορετικές συνταγές για σουβλάκι

501
4 διαφορετικές συνταγές για σουβλάκι

Αφήστε στην άκρη την κλασική εκδοχή και δοκιμάστε τέσσερις νόστιμες παραλλαγές. Θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους σας και τα μικρά παιδιά.

Ταϊλανδέζικο σουβλάκι κοτόπουλο

Υλικά
3 μπούτια κοτόπουλο, 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 6 πιπεριές τσίλι, 1 κ.σ. αλεύρι καρύδας
3-4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος καρύδας, 2 κ.σ. αλάτι, 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη, λίγα φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ με νερό ρίχνετε τις πιπεριές τσίλι για 10′ μέχρι να μαλακώσουν.
2. Σε ένα μπλέντερ βάζετε την κρέμα γάλακτος, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα χτυπάτε μέχρι να δέσει το μείγμα.
3. Το ρίχνετε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το αλεύρι καρύδας και ανακατεύετε για 2′-3′.
4. Συμπληρώνετε με το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια πηχτή σος.
5. Αφαιρείτε το κόκαλο από το κοτόπουλο και περνάτε μέσα ξύλινα καλαμάκια.
6. Αφαιρείτε 1 φλιτζ. από το μείγμα και μαρινάρετε σε αυτό το κοτόπουλο για 1 ώρα τουλάχιστον.
7.Τηγανίζετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά και περιχύνετε με την υπόλοιπη σος.
8. Γαρνίρετε με το δυόσμο.

Σουβλάκια από αρνί και λουκάνικα
(προετοιμασία 20’-μαγείρεμα 10’-αναμονή 2 ώρες)

Υλικά για 6 άτομα
700 γραμμ. αρνίσιο μπούτι, 6 λουκάνικα αρωματισμένα με βότανα 1 ματσάκι φασκόμηλο, 1 τσαμπί ντοματάκια τσέρι Για τη μαρινάδα: 10 κ.σ. σος τεριγιάκι ή σόγια σος, 1 κ.σ. κάρι, 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 4 κλωνάρια φασκόμηλο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1.Κόβετε το αρνί σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα μπολ.
2.Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνετε τα κλωνάρια του φασκόμηλου, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρι, τη σος, προσθέτετε λίγο νερό, ανακατεύετε καλά και περιχύνετε με τη μαρινάδα το κρέας. Το καλύπτετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
3.Κόβετε τα λουκάνικα σε κομμάτια και ξεκινάτε να φτιάχνετε το σουβλάκι. Περνάτε μέσα από κάθε ξύλινο καλαμάκι εναλλάξ ένα κομμάτι αρνί, ντοματίνι, φύλλο φασκόμηλου και λουκάνικο, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα για 10’ περίπου.

Tip: Εκτός από ντομάτα μπορείτε να προσθέσετε στα σουβλάκια και κομμάτια πράσινης πιπεριάς.

Χαλούμι σουβλάκι
(προετοιμασία 10’, μαγείρεμα 5’)

Υλικά για 2 άτομα
½ κόκκινη και ½ πράσινη πιπεριά, 200-250 γραμμ. χαλούμι, ½ ντομάτα σε καρέ λίγη ρίγανη και αλάτι

Εκτέλεση
1. Κόβετε το χαλούμι και τις πιπεριές σε κομμάτια και τα περνάτε σε 2 καλαμάκια.
2. Ψήνετε για 5’.
3. Συνοδεύετε με ντομάτα και μπαλσάμικο.

Σουβλάκι λαχανικών
(προετοιμασία: 10΄, μαγείρεμα: 20΄)

Υλικά για 4 άτομα
2 κόκκινες πιπεριές, 2 κρεμμύδια, 8 κλωναράκια δεντρολίβανο
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα κόβετε σε κομμάτια των 5 εκ.
2. Περνάτε ένα ένα τα λαχανικά στα κλωναράκια του δεντρολίβανου.
3. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για 15’-20’ στους 220o C.

Πηγή: elle

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here