4 βήματα για να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου

357

Τι μπορείς να κάνεις για να ενισχύσεις άμεσα την αυτοπεποίθησή σου

Η σχέση με τον εαυτό σου είναι η πιο σημαντική δέσμευση που θα κάνεις στη ζωή σου. Το να αγαπήσεις όμως τον εαυτό σου απαιτεί καθημερινή εξάσκηση, όπως η πρακτική της γιόγκα, καθώς δεν μπορείς να φτάσεις στην αυτοβελτίωση χωρίς να προσπαθήσεις. Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης είναι ένα καθημερινό καθήκον – δεν αρκεί απλά να πορεύεσαι στη ζωή και να περιμένεις για το καλύτερο. Με άλλα λόγια, ήρθε η ώρα να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου.

Μίλα στον εαυτό σου κάθε πρωί

Αρχικά θα σου φανεί αστείο να βρεθείς μπροστά στον καθρέφτη και να αρχίσεις να λες πόσο όμορφη είσαι ή πόσο πολύ αξίζεις, αλλά αν μείνεις πιστή σε αυτή την τακτική, ο εαυτός σου θα αρχίσει να ανταποκρίνεται σε όλα αυτά τα όμορφα λόγια. Σύμφωνα μάλιστα με τη μέθοδο του NLP, οι λέξεις έχουν μεγαλύτερη δύναμη από όσο νομίζεις.

Δεσμεύσου να γυμνάζεσαι καθημερινά

Τριάντα λεπτά άσκησης κάθε πρωί αρκούν για να ξεκινάς την ημέρα σου γεμάτη ενέργεια, χαρά αλλά και θετική σκέψη. Η καλή φυσική κατάσταση παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής σου και το πρόγραμμα κρίνεται απαραίτητο για να μην βρίσκεις δικαιολογίες να χάνεις την προπόνησή σου.

Κάνε ένα διάλειμμα από τα social media

Αμέτρητες μελέτες έχουν πλέον συνδέσει τη χρήση των μέσων μαζικής ενημέρωσης με την κατάθλιψη και το άγχος. Δεν χρειάζεται να αποσυνδεθείς τελείως, μπορείς να κάνεις το πρώτο βήμα διαγράφοντας το Facebook από το κινητό σου. Μπορείς να το τσεκάρεις από τον υπολογιστή, κάποιες συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα.

Γράφε κάθε βράδυ 3 πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνωμοσύνη

Η δύναμη της ευγνωμοσύνης μπορεί να σε κάνει πιο ευτυχισμένο άνθρωπο.  Αρκεί ένα λεπτό προβληματισμού στο τέλος της ημέρας για να σου αποκαλυφθούν μερικά ενδιαφέροντα πράγματα, όπως ότι ζωή είναι όμορφη.

Πηγή : www.madamefigaro.gr