3 συνήθειες που πρέπει να αφήσεις πίσω για να βρεις την ευτυχία

370
Shot of a beautiful young woman in her bedroom at home

Μην αφήνεις την καθημερινότητα να σε φθείρει, άλλαξε τις πιο τοξικές σου συνήθειες σήμερα κιόλας.

Όταν η ζωή τρέχει, το ίδιο πρέπει να κάνεις και εσύ για να μείνεις στην επιφάνεια, σωστά; Υπάρχει σίγουρα μια δόση αλήθειας σε αυτή την πρόταση ωστόσο ένας εξουθενωτικός (σωματικά αλλά και ψυχολογικά) τρόπος ζωής μπορεί να σε ωθήσει σε εύκολες και γρήγορες πηγές απόλαυσης που, συνήθως, είναι πιο καταστροφικές απ’ότι φαντάζεσαι.

Αν κάπου μέσα σε αυτή την αλήθεια αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, αν νομίζεις πως ήρθε η ώρα για μία ανανέωση, αν τέλος πάντων, αισθάνεσαι επικίνδυνα την τοξική επίδραση του σύγχρονου lifestyle στον οργανισμό σου, να 3 συνήθειες που ήρθε ο καιρός να αποχαιρετίσεις.

3 συνήθειες που πρέπει να αφήσεις πίσω για να βρεις την ευτυχία

1. Μην επαναπαύεσαι στις δάφνες σου.

Οι άνθρωποι είναι φυσικό να μένουμε εκεί που υπάρχει θαλπωρή και ασφάλεια όμως το να παραμένεις σε μια αδρανή κατάσταση ικανοποίησης είναι μάλλον επικίνδυνο. Είτε αυτή παίρνει τη μορφή κάθε είδους εθισμού, είτε σημαίνει πως απλά πιέζεις τον εαυτό σου να αρκεστεί σε ότι του παρέχεται και μην προσπαθεί ποτέ για κάτι καλύτερο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο καταστροφικό. Δοκίμασε με κάθε ευκαιρία να βγαίνεις από τη ζώνη ασφαλείας σου, να τολμάς και να διεκδικείς την εξέλιξη που σου αξίζει.

2. Φοβάσαι να κάνεις λάθος.

Σε κανέναν δεν αρέσει να είναι λάθος. Μάλιστα, πολλές φορές είμαστε ικανοί να συζητάμε με τις ώρες προσπαθώντας να προβάλλουμε ένα λάθος μας ως σωστό. Στην πραγματικότητα όμως αν δεχτούμε απλά πως, όπως όλοι, κάνουμε λάθη τότε μπορούμε να μάθουμε από αυτό και να πάμε παρακάτω όντας λιγάκι πιο σοφοί. Από την άλλη πλευρά, αν μένουμε αδρανείς από φόβο μην κάνουμε λάθος, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα εξελιχθούμε ποτέ. Βρες το μάθημα μέσα σε κάθε λάθος επιλογή της ζωής σου και αυτό που θα βρεις είναι ο σίγουρος χάρτης για την ευτυχία.

3. Νοιάζεσαι ακόμα για τη γνώμη των άλλων.

Όταν ακούς πολύ δυνατά τη γνώμη των άλλων τείνεις να αγνοείς τη δική σου εσωτερική φωνή. Όταν προσπαθείς να ταιριάξεις με αυτό που οι άλλοι έχουν στο μυαλό σου για σένα, τότε καταπνίγεις τη μοναδικότητά σου και, τελικά, την ευκαιρία σου να ζήσεις ευτυχισμένη. Ξέχνα οτιδήποτε κακό έχεις ποτέ ακούσει για το άτομό σου και ξεκίνα να αποδέχεσαι πως επειδή το μέλλον δε το γνωρίζεις κανείς, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ακούσεις τον εσωτερικό σου δάσκαλο και κανέναν άλλο.

Η ευτυχία δεν είναι τίποτα παραπάνω από προσωπική επιλογή και, ναι, αυτό σημαίνει πως ο χειρότερος «εχθρός» μας τις περισσότερες φορές είμαστε εμείς οι ίδιοι. Ελευθέρωσε τον εαυτό σου από αυτές τις κακές συνήθειες και ακολούθησε την φυσική πορεία του εαυτού σου.

Πηγή : www.missbloom.gr