3 μυστικά για να κάνεις boost στην επιδερμίδα σου αυτό το καλοκαίρι

119
skin_care_tfc

Η αυξημένη έκθεση στον ήλιο απαιτεί extra φροντίδα.

Το καλοκαίρι φωνάζει ανανέωση. Ναι, οι στιγμές χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα και οι πιο φωτεινές ημέρες λειτουργούν αναζωογονητικά σε ψυχή και σώμα. Ωστόσο, υπάρχεις και 3 steps που αν τα εντάξουμε στη ρουτίνα ομορφιάς μας θα χαρίσουμε στην επιδερμίδα μας extra boost.

Στόχευσε σε πιο υψηλό δείκτη προστασίας

Έχουμε πει πολλές φορές ότι έκθεση στον ήλιο απαιτεί προστασία. Είναι θέμα υγείας, γιατί οι ακτίνες UV, όπως γνωρίζουμε, είναι άκρως επιβλαβείς για την επιδερμίδα μας και ευθύνονται, μεταξύ άλλων, για την επιτάχυνση της γήρανσης. Ως εκ τούτου, στοχεύουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, σε δείκτη 50, εφαρμόζουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας χωρίς φόβο και ανανεώνουμε τη δόση πολύ τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας (ιδανικά κάθε δύο ώρες) και κατά την έκθεση μετά από κάθε κολύμπι.

Extra ενυδάτωση

Αυτό είναι ένα σημαντικό step για τη προστασία και την φυσική λάμψη της επιδερμίδας μας, γιατί καθιστά δυνατή την ενίσχυση της επίδρασης του φραγμού του δέρματος και έτσι την καλύτερη αντίσταση στους επιθετικούς παράγοντες. Ωστόσο, το καλοκαίρι, εκτός από την έκθεση στον ήλιο, ακόμα και το κολύμπι επιταχύνει την αφυδάτωση του δέρματος. «Τα NMFs, οι «φυσικοί παράγοντες ενυδάτωσης» που δεσμεύουν το νερό, διαλύονται εν μέρει από το νερό», εξηγεί ο Lionel de Benetti. Έτσι, μην αμελείτε τη χρήση ενυδατικών προϊόντων σε πρόσωπο και σώμα πρωί και βράδυ. Το χαμηλό μοριακού βάρους υαλουρονικό οξύ, που μπορεί να διεισδύσει βαθιά στο δέρμα, και ενεργά συστατικά όπως η φιλαγκρίνη που διεγείρουν την παραγωγή φυσικών NMFs, είναι ιδανικά στοιχεία.

Θωράκιση της ρύπανσης

Η ηλιακή ακτινοβολία, προκαλεί φλεγμονή και οξειδωτικό στρες, γεγονός που επηρεάζει την ποιότητα και τη λάμψη του δέρματος. Ανακαλύφθηκε επίσης ότι η παρουσία βαρέων μετάλλων στους ατμοσφαιρικούς ρύπους θα μπορούσε να συμμετάσχει στη δημιουργία λεκέδων. Τα στοιχεία νιασιναμίδης, βιταμίνης C μπορούν να ενισχύσουν τις ικανότητες αυτοάμυνας του δέρματος. «Τα σωματίδια της ρύπανσης αποτελούν ένα επιπλέον πρόβλημα, αυτό της ανισορροπίας του μικροβιώματος του δέρματος», υπογραμμίζει ο Lionel de Benetti. Τα ωφέλιμα βακτήρια για το δέρμα διασπώνται, αφήνοντας χώρο για να αναπτυχθούν μικρόβια. Για να αποτρέψουμε αυτό το φαινόμενο, βασιζόμαστε σε προϊόντα με πρεβιοτικά, τα οποία επιτρέπουν στα καλά βακτήρια να αντιστέκονται.

Πηγή: elle.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ